Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hivatalos megjelenés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hivatalos megjelenés időpontja késedelem esetén

Kérdés: Felháborítónak tartom, hogy az EU Hivatalos Lapban később jelent meg a hirdetmény. Ebben az esetben mi számít hivatalos megjelenésnek? Aminek kellett volna lenni, vagy amikor az Értesítőben, vagy amikor a Hivatalos Lapban megjelent? Miből adódhat a késedelem? Más tagállamokban ez hogyan történik?
Részlet a válaszból: […]hirdetményeket. A Közbeszerzések Tanácsa elnökének tájékoztatója is rámutat arra, hogy a Hivatalos Lap Kiadójának Hivatala - vélhetően az EU bővítéséből adódó megnövekedett számú hirdetményre tekintettel - nem minden esetben jelenteti meg határidőben a hirdetményeket. Ezért szükséges a TED adatbázison keresztül figyelemmel kísérni a hirdetmények megjelenését. Amennyiben a közzététel a Kbt. 44. §-ának (3), illetve a 184. §-ának (3) bekezdésében meghatározott határidőn túli időpontra esik, ezt a tényt a Közbeszerzések Tanácsának javasoljuk jelezni. A késedelem, az elnöki tájékoztató szerint (hivatkozva a Közbeszerzések Tanácsának tapasztalataira, illetve a kiadó tájékoztatására) különösen abban az esetben jelent gondot, ha a hirdetményeket nem olvasható vagy nehezen áttekinthető formában adják fel. Ebben az esetben az ismételt feladás okoz késedelmet. Ezért hívta fel a figyelmünket a tájékoztató a 13-14 pontos betűméret alkalmazására. Ezen problémákról hazánkban elsősorban azért értesülünk kevésbé, mivel az EU Hivatalos Lapjához történő feladás a Szerkesztőbizottságon keresztül történik. Ehhez hasonló megoldás nem ismert az EU-ban. A késedelem, illetve[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 367
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: