"Nullás" mérleg elfogadhatósága

Kérdés: A közbeszerzési eljárás során kértük a mérleg szerinti adatokat mint alkalmassági követelményt. Az alkalmasság feltétele volt, ha a mérleg szerinti eredmény nem negatív. Az egyik pályázó mérlege az egyik vizsgált évben 0 volt. Ez megfelel-e a nem negatív kritériumnak?
Részlet a válaszából: […]

Mivel az előírás értelmében nem lehet negatív az eredmény, mely mind a nulla, mind a pozitív eredményt is jelenti, így ebben az esetben a nulla eredmény elfogadható – konform módon az ajánlatkérő előírásával.

 

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2011. január 10.

Pénzügyi alkalmasság igazolása bankváltás esetén

Kérdés: Bankváltás esetén milyen szabályt (időbeli stb.) kell alkalmaznunk a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolására vonatkozóan akkor, ha a (korábbi) bankhoz már semmilyen gazdasági esemény nem köt bennünket? Elegendő-e a pénzintézet által kiadott végleges nyilatkozat, amelyet szükség esetén hiteles másolatban csatolnánk a pályázati anyagba? További kérdésünk, hogy milyen kötelező tartalommal kell a banknak elkészítenie a szóban forgó nyilatkozatot ahhoz, hogy az megfeleljen a Kbt. 66. § (1) bekezdésének d) pontjában foglaltaknak?
Részlet a válaszából: […] Amennyiben az alkalmassági igazolási kötelezettség azt azidőszakot is érinti, amikor még a korábbi banki szerződés hatályban volt, akkora banknak igazolásában utalnia kell arra, hogy mikor szűnt meg a szerződéseskapcsolat. Nem javasoljuk ugyanakkor a végleges nyilatkozat...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. október 8.
1
3
4