Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Beszerzések összevonása, infláció kezelése a közbeszerzésben

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2005. február 7. (Közbeszerzési Levelek 20. szám, 486. kérdés)

Olvasói kérdés Gyermekétkeztetésnél mely alapanyagok beszerzését kell összevonni, és melyek szerezhetők be önállóan? Ha az élelmiszer-alapanyagok beszerzésére például 3 évre szeretnénk szerződést kötni - hogy ne kelljen évente az eljárást lefolytatni - hogyan kezelhető szabályosan a sajnos minden évben bekövetkező áremelés?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]a tisztítószerek vagy edények, de még a húsok beszerzésével sem. A három kötelező elemnek együtt kell érvényesülnie, amit, esetleges jogorvoslat esetében bizonyíthatóan el kell tudni különíteni. Nem indokolt tehát a gyümölcslevek és az ivólevek megkülönböztetése, amelyeket ugyan önállóan be lehet szerezni, azonban a közbeszerzés értéke meghatározásakor egybe kell számítani. Ami a kérdés második részét illeti: az alapanyag beszerzési árát a szerződésben javasoljuk a KSH által közzétett hivatalos infláció mértékével utólag korrigálni - miután az nyilvánosan, egyben hivatalosan megjelent, ennek véleményünk[…]

Figyelmébe ajánljuk

A társaság 2003 előtt (közbeszerzés nélkül) megkötött, határozatlan idejű szerződésekkel rendelkezik. A szerződésben szereplő tárgyakat nem kell 3 év elteltével közbeszereztetni? Ugyanez a kérdés a számlavezető pénzintézetre és a folyószámlahitelre is.

Tovább a teljes cikkhez

Az ún. részben önálló költségvetési szervnek is a Kbt. szerint kell lebonyolítania beszerzéseit, avagy nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá?

Tovább a teljes cikkhez

Oktatással foglalkozó intézményünk több olyan nyersanyagot használ fel a szakoktatás során (anyagok minőségére tekintettel, vegyi folyamatok betartása miatt, valamint a vizsgák során felhasználásra kerülő nyersanyagok tulajdonságainak tantervben szükséges rögzítése miatt...

Tovább a teljes cikkhez

Ha egy önkormányzati tulajdonú közműszolgáltató helyett a tulajdonos önkormányzat végzi a közbeszerzést, akkor a normál vagy a különös eljárás rendje szerint jár el?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére