Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Tevékenységi kör módosítása hiánypótlási eljárásban

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2005. november 14. (Közbeszerzési Levelek 36. szám, 824. kérdés)

Olvasói kérdés A cégkivonatban a cég tevékenységi köre módosítható-e a Kbt. alapján eljárás hiánypótlása keretében?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]lehetőség a cégkivonat módosítására. (Az esetleges félreértések elkerülése végett megjegyezzük azonban, hogy a cégkivonat a tevékenységi kört illetően egyébként csak akkor "módosul", ha az adott gazdasági társaság arra vonatkozóan megváltoztatta a társasági szerződését, ahhoz kapcsolódóan változásbejegyzési kérelmet nyújtott be a cégbírósághoz, és ezt a változást az illetékes cégbíróság bejegyezte.) Lehetséges ugyanakkor olyan eset, hogy az ajánlattevő az aktuális cégkivonatot csatolja ajánlatához, miközben tudja, hogy az változni fog, mert cégügyben - a fenti, zárójeles rész szerinti - el nem bírált változásbejelentési kérelme van folyamatban a cégbíróságnál.[…]

Figyelmébe ajánljuk

Hogyan lehetséges az, hogy érkezik egy ajánlat Kovács Bt.-től, majd felhívja az ajánlatkérő hiánypótlásra, ezt követően Takács Bt.-t hirdeti ki nyertesnek? Utólag látható, hogy névváltozás történt a cégnél az ajánlattétel alatt. Nem aggályos ez?

Tovább a teljes cikkhez

A Közbeszerzési Hatóság új hiánypótlási útmutatója alapján, ha az ajánlattevő már benyújtotta korábban az igazolást, abban az esetben hiánypótlásban kérhetem azt? Ez azt is jelenti egyben, hogy ha csak egy részét nyújtotta be az igazolásoknak, akkor az egészre már csak...

Tovább a teljes cikkhez

Jogszerűen jár-e el az az ajánlattevő, aki 5 oldal ajánlati dokumentációt bead azzal, hogy majd hiánypótlás során kiegészíti ajánlatát, illetve a hiánypótlási eljárásban egészíti ki azt?

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő megnyitotta számomra az ESPD-t, hogy egészítsem ki az egyes honlapokat üzemeltető szervezetekkel, melyet ma már nem lehet előírni. Megtehetem, hogy nem javítom ki? Ha igen, elegendő nyilatkoznom erről?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére