Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Ajánlati adatlap kötelező alkalmazása

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2008. szeptember 22. (Közbeszerzési Levelek 85. szám, 1703. kérdés)

Olvasói kérdés Előírhatja-e azt az ajánlatkérő, hogy az ajánlati árat kizárólag az "Ajánlati adatlap" táblázatának kitöltésével kéri megadni? (Ez számunkra technikailag sokkal nehezebb, mintha a saját sémánkat alkalmaznánk. Az adatlap mintája egyébként része a dokumentációnak.)

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]teszi. Utóbbi esetben a hiánypótlás engedélyezésétől függően az ajánlat érvénytelenségéhez is vezethet a saját séma alkalmazása. Táblázat kitöltése során éppen ezért érdemes kérni - amennyiben az ajánlatkérő nem gondolt rá - kitölthető formában elektronikus úton is a sémát. A pdf formátum ebben az esetben nem megfelelő, melyet érdemes az ajánlatkérő tudomására hozni, tekintettel arra, hogy a pdf kiterjesztésű dokumentumba nem lehet beleírni, így saját verzió készítése válhat szükségessé, amennyiben az ajánlatkérő nem bocsátja rendelkezésre más formátumban - esetünkben - a táblázatot. Ha az ajánlatot elektronikusan is kéri az ajánlatkérő, érdemes[…]

Figyelmébe ajánljuk

Jogszerű-e az ajánlatkérő részéről az az ajánlati érvényességi feltétel, hogy az ajánlat/részajánlat értéke nem haladhatja meg a tételesen megadott becsült értéket (azaz ajánlatkérő maximalizálja az ajánlati árat)?

Tovább a teljes cikkhez

Amennyiben kivitelezésre és kiviteli terv készítésére egy közbeszerzési eljárás keretében kerül sor (egy szerződés kerül aláírásra), alkalmazni kell-e kötelezően a 322/2015. Korm. rendelet 9. §-ának (3) bekezdésében előírtakat, vagyis hogy az ajánlati ár az...

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlati ár megalapozottságának vizsgálatánál milyen szempontokat vesz figyelembe az ajánlatkérő?

Tovább a teljes cikkhez

Egyszerű közbeszerzési eljárásban, ha az ajánlatkérő tárgyalást tart és az elbírálás szempontja a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás, van-e lehetőség kizárólag az ajánlati árról tárgyalni?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére