Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Erőforrás-szervezet által adott referenciaigazolás

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2009. március 16. (Közbeszerzési Levelek 93. szám, 1897. kérdés)

Olvasói kérdés Ha egy ajánlattevő erőforrást biztosító szervezetet von be, akkor ajánlattevő az egyik referenciáját igazolhatja-e az erőforrást biztosító szervezet, mert például nála épített egy csarnokot az ajánlattevő?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]referenciát már nem adhatja az ajánlattevő alkalmasságának igazolásához - ez kétszeresen értékelne egy referenciát. Az erőforrás-szervezet csak olyan referenciát adhat - mint erőforrás-szervezet -, amelyet nem igazolt már más cégnek, hogy az volt a teljesítő fél. A példa alapján, ha az erőforrás-szervezet mint a referencia megrendelője igazolja, hogy az ajánlattevő végezte a csarnok megépítését, akkor nem erőforrás-szervezetként, hanem megrendelőként adta ki a közbeszerzési törvény 68. §-a szerinti igazolást. Ebben az esetben az erőforrás-szervezet a csarnoképítési referenciát nem is használhatja fel erőforrásként, hiszen nem ő volt a megvalósítója, vagyis ez nem az ő referenciája. E tekintetben az alvállalkozó-fővállalkozó kérdés okozhat problémát, amikor is a két cég egymásnak igazolja a referenciákat. A megoldási javaslatunk[…]

Figyelmébe ajánljuk

A törvény kizárja-e azt, hogy erőforrás-szervezet egyben 10 százalék alatti alvállalkozó is legyen? (A törvényből mi nem tudtuk levezetni, azaz nem tudtuk kizárni a két szerepkör azonosságának lehetőségét.)

Tovább a teljes cikkhez

Építési vállalkozás vagyunk, és egy önkormányzati felhívásra fogunk pályázni. A kiírás szerint darugéppel és zsaluzattal is kell rendelkeznie az ajánlattevőnek. Nekünk nincs darunk, azt bérelni tervezzük. Zsaluzattal rendelkezünk oly módon, hogy arra határozatlan idejű...

Tovább a teljes cikkhez

Változik-e az erőforrás-szervezetre vonatkozó szabályozás? A jelenlegi szabályozás ugyanis alkalmatlan ajánlattevőket tehet alkalmassá egy harmadik szervezet révén. Jól értelmezzük a hatályos rendelkezést?

Tovább a teljes cikkhez

Lehet-e erőforrás olyan vállalkozás, amelyet az OMMF eltiltott a közbeszerzéstől?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére