Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Cégjogi szabályok alkalmazása a közbeszerzésben

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2010. március 16. (Közbeszerzési Levelek 110. szám, 2270. kérdés)

Olvasói kérdés Az egyéni vállalkozónak nincs aláírási címpéldánya. Miért kell arról rendelkezni a dokumentációban, hogy nem kell csatolnia az aláírási címpéldányt? Ehhez kapcsolódva nem lenne elvárható az ajánlatkérőktől az egységes gyakorlat a hatályos cégjogi előírások területén? Például elektronikus dokumentumok "kezelése", annak másolata tekintetében?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]érdemes elmélyedniük az informatikai jog alapjaiban. Az elektronikus dokumentum akárhányszor másolható, annak tulajdonságai megmaradnak, igaz, elektronikus formában. Azaz akár érthető így is az ajánlatkérő előírása, melynek során nem tett különbséget papíralapú és elektronikus dokumentum között. Érdemes tehát tisztában lennie a papír és elektronikus dokumentumok közötti átjárhatósággal, melyet a 2001. évi XXXV. törvény és végrehajtási rendeletei szabályoznak. A törvény 4. §-ának (8) bekezdése[…]

Figyelmébe ajánljuk

Van-e egy közbeszerzés-köteles alapítványnak joga arra, hogy felmentést kérjen a vészhelyzet miatt a közbeszerzés hatálya alól?

Tovább a teljes cikkhez

Az önkormányzat egyes infrastrukturális (például utak kátyúzása) feladatainak ellátásával 2006. július 1-jétől az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaságot bízza meg, amely megfelel a Kbt. 2/A § (1) bekezdésében foglaltaknak. Ezeket a...

Tovább a teljes cikkhez

A közbeszerzésben meg kell-e különböztetni a hideg, illetve a meleg ételre szóló étkezési hozzájárulást, azon az alapon, hogy a melegétel-utalvány általában étteremben beváltható, ezért szolgáltatás, míg a hidegétel-utalványért árut vásárolunk?

Tovább a teljes cikkhez

Közszolgáltatói ajánlatkérő helyett lefolytathat-e közbeszerzési eljárást az ő anyavállalata, aki egyébként nem minősül a Kbt. szerint ajánlatkérőnek?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére