Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Számlázási szabályok alvállalkozó igénybevétele esetén

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2010. november 2. (Közbeszerzési Levelek 121. szám, 2518. kérdés)

Olvasói kérdés Ha alvállalkozóval teljesítek, hogyan alakul a számlázás az új szabályok szerint?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]átutalt összegből az ajánlattevőnek haladéktalanul ki kell egyenlítenie az alvállalkozók (és egyéb közreműködők) számláját, kivéve ha az Art. 36/A. §-a alapján vissza kell tartani az egészet vagy annak egy részét fennálló köztartozás miatt. A fizetést, illetve a visszatartást igazolnia kell az ajánlatkérő felé az átutalások másolatának, illetve a köztartozást mutató együttes adóigazolás másolatának megküldésével. Ezt követően állíthatja ki az ajánlattevőként szerződő fél az ellenszolgáltatás fennmaradó részére vonatkozóan a tulajdonképpeni "saját" számláját, tehát a saját teljesítményére vonatkozó számlát, melyet az ajánlatkérőként szerződő fél 15 napon belül akkor utal át, ha az ajánlattevő teljesítette az alvállalkozói (és egyéb közreműködői) felé a fizetési kötelezettségét. Amennyiben fizetési kötelezettségét nem teljesítette, vagy nem igazolja, hogy jogszerűen nem fizetett, akkor az ellenszolgáltatás fennmaradó[…]

Figyelmébe ajánljuk

A módosított törvény szerint az 50 százalék felemelkedett 65 százalékra. Ez azt jelenti, hogy a saját teljesítésen felüli értéket kell figyelembe vennem, vagy az új szövegben az alvállalkozói bevonás mást jelent? Számomra nem egyértelmű a szövegcsere.

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő lehetőséget adott a kiírásban arra, hogy az ajánlattevő ajánlatát konzorciumként tehesse meg. Ilyen esetben a konzorciumi ajánlattevő igénybe vehet-e alvállalkozót a teljesítéshez?

Tovább a teljes cikkhez

A Kbt. 5. § (1) bekezdésének e) pontja alapján közbeszerzésre kötelezett szervezet ajánlattevőként kíván indulni egy közbeszerzési eljáráson. A szűkös eljárási határidőket figyelembe véve hogyan tud jogszerűen ajánlattevőként megjelenni a szervezet, ha nyertessége...

Tovább a teljes cikkhez

Kérjük arra vonatkozó felvilágosításukat, hogy az alvállalkozó fogalmánál meghatározott kivételek között szereplő "gyártó", illetve "forgalmazó" jelent-e például szoftverfejlesztőt, illetve szoftver­forgalmazót?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére