Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Alvállalkozó felelőssége az ajánlattevő szerződésszegéséért

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2011. november 2. (Közbeszerzési Levelek 138. szám, 2812. kérdés)

Olvasói kérdés 10 százalékot meghaladó alvállalkozóként veszünk részt egy közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződés teljesítésében. Úgy tűnik, hogy a nyertes a saját tevékenysége vonatkozásában nem tudja teljesíteni a szerződést, és várható, hogy az ajánlatkérő felbontja a megállapodást. Ez kihat ránk? Ugye jól tudom, hogy csak a konzorciumi tagok felelőssége egyetemleges? Más lenne a helyzet, ha 10 százalék alatti alvállalkozók lennénk?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]ettől még az ajánlattevőnek ki kell fizetnie az alvállalkozóját. A szerződés idő előtti megszüntetése esetén - a Ptk. rendelkezései miatt - elszámolási kötelezettség következik be az ajánlattevő és az ajánlatkérő között. Az elszámolás keretében az ajánlattevőnek igazolnia kell az ajánlatkérő felé, hogy az elvégzett teljesítésből milyen arányban teljesítettek az alvállalkozói és milyen arányban ő maga. Az ajánlatkérő elsőként az alvállalkozói teljesítmény értékét fizeti ki/utalja át az ajánlattevőnek, és neki kell tovább utalnia. Az ajánlattevő saját számlát akkor nyújthat be, ha igazolja, hogy az alvállalkozóit kifizette. A[…]

Figyelmébe ajánljuk

10 százalék alatti alvállalkozóval kezdtük meg a szerződés teljesítését. Bevonhatunk helyette más alvállalkozót a teljesítés alatt?

Tovább a teljes cikkhez

A 10 százalék alatt és felett igénybe vett alvállalkozóról is nyilatkozni kell, vagy csak akkor kell nyilatkozatot tenni, ha az ajánlati felhívás tartalmazza ezt a követelményt?

Tovább a teljes cikkhez

Részvételi felhívási szakaszban a 10 százalék alatti alvállalkozó megjelölhető-e? Mi a különbség a 10 százalék alatti alvállalkozó és a "3. személy" között a Kbt. 105. §-a alapján?

Tovább a teljes cikkhez

A Kbt. 40. § (1) bekezdésének a) és b) pontjai szerinti ajánlattevői nyilatkozatban nem nevesítjük a szerződés teljesítéséhez igénybe kívánt venni alvállalkozót, mert a közreműködés mértéke 10 százalék alatti. Szükséges megnevezni ezt a 10 százalék alatti...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére