Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Független akkreditált szaktanácsadó regisztrációja az EKR-ben

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2019. október 9. (Közbeszerzési Levelek 235. szám, 4411. kérdés)

Olvasói kérdés Független akkreditált szaktanácsadó lettem, de ezt megelőzően az EKR-ben nem jelentem meg saját jogon, hanem csak a megbízóim kódjával. Az előzőek miatt szükséges-e, hogy szaktanácsadóként jelenjek meg, vagy egyszerűen regisztrálok? (Az EKR FAKSZ-jegyzékben nem találom magam, tehát vélhetően ide külön kell jelentkezni.)

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]rendelkezéseit a Kbt. 196. §-ának (3) bekezdésével összhangban 2018. április 15. napjától kell alkalmazni.Az (5) bekezdés szerint minden, a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékében szereplő szaktanácsadó legkésőbb 2018. március 1-jéig köteles az EKR-ben történő regisztrációját kezdeményezni.Amennyiben később lett szaktanácsadó, úgy természetesen azt követően kell bejelentkeznie. A szaktanácsadói bejelentkezéshez lajstromszám és a független/nem független státusz megadására van szükség, azt követően, hogy regisztrált a rendszerben. A szaktanácsadói névjegyzéket a Közbeszerzési Hatóság vezeti, míg az EKR-ben meglévő jogosultságok beállításához történő bejelentkezés elsősorban a rendszerben történő akadálytalan munkát célozza. Egyébiránt szaktanácsadói jogosultság nélkül is lehet saját jogon dolgozni az EKR-ben,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Van-e különbség, ha csak a munkáltatómon belül szeretnék FAKSZ-ként működni, vagy ugyanazoknak az előírásoknak kell megfelelnem, mint a külsős FAKSZ-tanácsadóknak?

Tovább a teljes cikkhez

Kelet-magyarországi konferenciaszervezők vagyunk, szeretnénk a független akkreditált szaktanácsadói képzést engedélyeztetni. Van-e erre lehetőség jelenleg, és ha igen, milyen feltételekkel? A www.kozbeszerzes.hu-n nem érhető el erre vonatkozóan információ.

Tovább a teljes cikkhez

Független akkreditált szaktanácsadó vagyok. Az egyik ügyfelem felhívott vagyonnyilatkozat-tételre, melynek hiányában a megbízási szerződésünket megszünteti. Valóban köteles vagyok megadni a nyilatkozatot? (Nem vagyok közszolgálatban álló személy, így értelmezésem szerint...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére