Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

EKR-ben benyújtott ajánlat módosításának módja

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. augusztus 4. (Közbeszerzési Levelek 257. szám, 4751. kérdés)

Olvasói kérdés Ha már benyújtottam az ajánlatot az EKR-ben, de még módosítani szeretnék rajta, vissza kell-e vonnom az ajánlatot, vagy elegendő visszanyitnom?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]áll be az ajánlati kötöttség, hiszen nincs benyújtott ajánlat. Ebben a formában érvényesül a Kbt. 55. § (7) bekezdésének szabálya, hiszen nem lesz több ajánlat párhuzamosan feltöltve, hanem a visszanyitott ajánlat módosítható, és visszavont formában nem jut az ajánlatkérő tudomására annak tartalma, hiszen a bontás során nem kerül nyilvánosságra, csak az ajánlattevő számára marad meg az információ a folyamatban lévő ajánlatok között.A Kbt. vonatkozó, 55. § (7) bekezdése szerint az ajánlattevő és a részvételre jelentkező az ajánlattételi, illetve részvételi határidő lejártáig új ajánlat,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Tárgyalásos eljárásban hogyan alakulnak az ajánlat módosításának, visszavonásának szabályai?

Tovább a teljes cikkhez

Jól tudjuk/értelmezzük, hogy a tárgyalási szakaszban változtathatunk az ajánlati szakaszban megadott pontokon, mint az ár, szállítási határidő, garancia stb., és akár a műszaki megoldáson is? Ha igen, akkor ezt a tárgyalás előtt is megtehetjük, vagy csak a tárgyalás után?

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő úgy rendelkezett, hogy ha az ajánlatunk egy ponton nem felel meg a műszaki leírásnak, nem érvénytelen abban az esetben, ha hiánypótlás keretében korrigálunk. Lehetővé teszi az ilyenfajta eljárást a Kbt.?

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő úgy rendelkezett, hogy amennyiben a számmal és betűvel is írt összegek eltérnek, a betűvel írtat veszi figyelembe. Jogszerű ez? Mi a helyzet akkor, ha a számmal írt a helyes? (Esetünkben ez történt.) Mit tehetünk?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére