Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Hivatkozási alap elkésett ajánlat esetén

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2022. január 12. (Közbeszerzési Levelek 262. szám, 4834. kérdés)

Olvasói kérdés Mire tudok hivatkozni, ha elkésett az ajánlatom? A visszaigazolásra? Vagy az EKR naplózott állományára?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]kormányrendelet 11. § (9) bekezdése szerinti egyéb módon benyújtott ajánlatnak, az EKR naplózott állománya alapján igazolható a dokumentum benyújtásának időpontja.Sajnálatos módon félreérthető a kormányrendelet 12. § (1) bekezdésének előírása, mely az elektronikus dokumentum beérkezésének idejét az automatikus visszaigazolásban szereplő időpontban jelöli meg, ami ugyan az EKR által megadott időpont, mégis úgy érthető, mintha az elektronikus levél igazolná magát az ajánlattételt. Ez azonban nem így van, csupán a beérkezés időpontjáról tájékoztat, azonban ez nem jelenti azt, hogy ez az elektronikus levél bizonyító erejű dokumentum lenne. Valójában az EKR-ben naplózott adatok azok, amelyek alapján eldönthető, elkésett-e a dokumentum benyújtása.Az előző bekezdésben hivatkozott rendelkezés szerint az elektronikusan megküldött dokumentum beérkezésének tényéről az EKR - valamint ahol a Kbt. lehetővé teszi, az alkalmazott más informatikai rendszer - haladéktalanul automatikus elektronikus visszaigazolást küld. Az elektronikus dokumentum beérkezésének ideje az automatikus visszaigazolásban szereplő időpont.A[…]

Figyelmébe ajánljuk

Ha alkalmaznom kell a Kbt. 75. §-ában meghatározott, új eredménytelenségi okot, elegendő-e, ha két ajánlatom van, de az egyik elkésett, vagy esetleg van több ajánlatom is, de abból csak az egyik érvényes?

Tovább a teljes cikkhez

A Kbt. egyértelműen kizárja-e, hogy az ajánlattételi határidő letelte után beérkezett ajánlatokat az ajánlatkérő elbírálhassa? A gyakorlatban volt-e példa ilyen elbírálásra? Lehetséges-e, és ha igen, milyen indokkal az ajánlattételi határidő elmulasztásának igazolása?

Tovább a teljes cikkhez

Mit tehetek akkor, ha az ajánlatkérő hibájából nem tudom beadni határidőben az ajánlatot, és ezt bizonyítani is tudom?

Tovább a teljes cikkhez

Ha késve nyújtom be az ajánlatot, figyelembe lehet-e venni úgy, hogy ennek ellenére igazoltam az alkalmasságomat, csak későn?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére