Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adatvédelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adatvédelmi szempontok a közbeszerzésben

Kérdés: A Kbt. 81. §-ának (5) bekezdése úgy rendelkezik, hogy az ajánlatkérő az ajánlatokat kizárólag azok elbírálására használhatja fel. Az adatvédelmi törvényre hivatkozva közérdekű adatként ki kell-e adni külső személynek az ajánlatokat, az elbírálás folyamatában született dokumentumokat (jegyzőkönyvek, bírálati lapok)?
Részlet a válaszból: […]részére. Ezek a szabályok ugyanakkor a 2008-as Kbt.-módosítás értelmében megváltoztak, ugyanis többek között közösségi rezsimben az ajánlatot kell elektronikusan közzétenni 2010. január 1-jétől a Közbeszerzések Tanácsa honlapján - megfelelő díjazás ellenében. A vonatkozó díjakról külön kormányrendelet fogja tájékoztatni az érintetteket. Egyébiránt 2009. október 1-jétől a közbeszerzési tervet, valamint éves statisztikai összegzés, és közbeszerzési eljárásonként csoportosítva pedig vagy saját honlapján, vagy annak hiányában a Közbeszerzések Tanácsa honlapján kell közzétenni 5 munkanapon belül - a közbeszerzési eljárást megindító hirdetményt, - az eljárás eredményéről vagy eredménytelenségéről szóló tájékoztatót, - a szerződés megkötéséről szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, - a szerződés módosításáról, teljesítéséről szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, - az előzetes összesített tájékoztatót, illetve időszakos előzetes összesített tájékoztatót tartalmazó hirdetményt, - egyéb, a módosításban jelölt hirdetményeket, - az ellenszolgáltatás teljesítésével kapcsolatos adatokat, - a közbeszerzési jogorvoslati eljárás vonatkozásában a kérelem törvényben meghatározott adatait, - a döntőbizottság érdemi határozatát, - a közbeszerzési ügy befejezését eredményező határozatát és a szerződés megkötését engedélyező végzését, adott esetben a bíróság határozatát. Szintén 2009. október 1-jétől kötelező lesz közzétenni közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződést a Közbeszerzések Tanácsának honlapján és - ha rendelkezik honlappal, akkor - az ajánlatkérő saját honlapján is, mégpedig a megkötést követően haladéktalanul, továbbá öt évig folyamatosan elérhetővé kell tenni azt. Fentiek alapján tehát gyakorlatilag minden olyan adat is nyilvános lesz, mint például az üzleti titkot nem tartalmazó része a nyertes ajánlatnak, továbbá a szerződés teljes szövege, vagy említhetnénk az ellenszolgáltatás teljesítésével kapcsolatos adatokat. A Kbt. módosítása ugyanakkor egyértelműen nyilvános, közérdekű adatnak csak a szerződést minősíti, ugyanakkor válaszolva a kérdésre, az adatvédelmi törvényre hivatkozva közérdekű adatként külső személynek (aki/amely nem ellenőrző hatóságot stb., hanem például érvényes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1840
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,