Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adóeljárás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közbeszerzés az adóeljárásban

Kérdés: Tudomásunk szerint bizonyos esetekben az adótartozások végrehajtásánál is alkalmazni kell a közbeszerzésre vonatkozó szabályokat. Kikre terjed ez ki, egyáltalán van-e összefüggés az adóeljárás és a közbeszerzés között?
Részlet a válaszból: […]érvényesíteni, azaz az adótartozást (adót) beszedni. Az ilyen adóbehajtás (adóbeszedés) érdekében szükséges cselekményt a pénzügyminiszter által lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese foganatosítja. Kivételt képez azonban az ilyen formában történő behajtás alól az a fizetési kötelezettség, amely az Európai Közösség tagállamai közötti adóbehajtási jogsegély hatálya alá tartozik. Az előzőekben meghatározott végrehajtási cselekmény ellátásáért a pályázat nyertesét a különmegállapodásban foglaltak szerint fizetendő ellenérték, azonban legfeljebb a beszedett adó nyolc százaléka illeti meg. Vannak azonban olyan esetek, amikor a végrehajtáshoz (adóbeszedéshez) nem szükséges a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 209
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,