Keresés eredménye

A találat a megadott adóhatóság tájékoztatása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adóhatósági tájékoztatás kérelemre
Kérdés: Úgy tudjuk, hogy közbeszerzési eljárásoknál lehetőség van adózással kapcsolatos tájékozódásra. Mi ennek a rendje, és kell-e a tájékoztatásért fizetni, vagy az ingyenes?
Részlet a válaszból: […]külön jogszabályban hatáskörébe utalt, adózással kapcsolatos kötelezettségekről ad tájékoztatást. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendelet külön is kiemeli, miszerint a szóban forgó tájékoztatás nem minősül szakhatósági állásfoglalásnak, továbbá konkrét adójogviszonnyal kapcsolatos eljárásban a tájékoztatás nem minősül adóhatósági döntésnek, illetve joghatás kiváltására alkalmas adóhatósági intézkedésnek sem. A tájékoztatás mindezeken túlmenően nem mentesíti az ajánlattevőt az egyéb jogszabályokban - így különösen az adót, költségvetési támogatást megállapító jogszabályban - foglalt kötelezettségek teljesítése alól sem. Az ajánlattevőnek az adóhatósághoz előterjesztett kérelméhez mellékleteket is kell csatolnia, amelyeket a rendelet tételesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1718