Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ajánlati felhívás részletessége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kbt.-re utalás ajánlati felhívásban

Kérdés: Szerepelhet-e az ajánlati felhívásban az, hogy az abban nem rendezett kérdésekben a Kbt.-t kell irányadónak tekinteni? Ez azt jelenti, hogy egy adott eljárásban nem kell mindent pontosan meghatározni a kiírásban? Milyen kérdésekben irányadó ilyen kiírás mellett a Kbt.? Honnan tudja ezt az ajánlatkérő? Mit tehet, ha emiatt kára keletkezik vagy érvénytelen lesz az ajánlata?
Részlet a válaszból: […]jogkérdésben. De a felhívásban nem rendezett kérdésekben, például a hiánypótlás engedélyezése mellett annak értelmezésében a Kbt. mint háttérjogszabály segít. A felhívás kötelező elemein túl folyamatosan szükség van a Kbt. szabályainak alkalmazására ahhoz, hogy meg tudjuk érteni a felhívásban foglaltakat, figyelni a mulasztás esetleges következményeire (határidő be nem tartása stb.). Hasonlóan figyelemmel kell lenni a közbeszerzési eljárás lezárásaként kötött szerződés vonatkozásában a mögöttes szabályra - a Ptk.-ra is. Értelemszerű, hogy a közbeszerzési eljárás során is folyamatosan a Kbt. alkalmazása történik, de arra nincs szükség, hogy teljes terjedelemben közöljük azt minden eljárás esetében,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1751
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,