Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ajánlatnak minősülő nyilatkozat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ajánlatnak minősülő nyilatkozat részvételre jelentkezés esetén

Kérdés: A Kbt. 114. § (1) bekezdésének b) pontja szerint a részvételi jelentkezés érvénytelen, ha a részvételre jelentkező ajánlatot tesz. A kérdésünk az, hogy mi számít ajánlatnak? A Ptk. 4. része szerinti egyoldalú nyilatkozat, vagy ajánlatnak tekintendő már az is, ha a részvételi jelentkező egy-egy szerződéses feltétel vonatkozásában közöl olyan információt, amely ajánlati elemnek tekinthető; vagy ha például olyan információt ad, nyilatkozatot tesz, amely az ajánlatok elbírálásánál értékelendő szempontot jelent?
Részlet a válaszból: […]általában az történik a kétszakaszos eljárásokban, hogy ajánlatkérő külön készíti el a részvételi és külön az ajánlatkérési dokumentációt, és szerződési feltételeit csak az ajánlatkérési dokumentációban adja meg. Ha az ajánlatkérő mégis megad már a részvételi szakaszban szerződési feltételeket, akkor jár el helyesen, ha felhívja a jelentkezők figyelmét arra, hogy ezek csak a tájékoztatás célját szolgálják, és ebben a szakaszban a jelentkező erre ne reagáljon, és ne tegyen ajánlatot. Véleményünk szerint egyébként a "nem teljes körű ajánlat" is ajánlat, azaz ha a jelentkező például beazonosítja a terméket, amivel a következő szakaszban pályázni fog, illetve megadja annak árát,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 791