Keresés eredménye

A találat a megadott ajánlatnak minősülő nyilatkozat tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Ajánlatnak minősülő nyilatkozat részvételre jelentkezés esetén
Kérdés: A Kbt. 114. § (1) bekezdésének b) pontja szerint a részvételi jelentkezés érvénytelen, ha a részvételre jelentkező ajánlatot tesz. A kérdésünk az, hogy mi számít ajánlatnak? A Ptk. 4. része szerinti egyoldalú nyilatkozat, vagy ajánlatnak tekintendő már az is, ha a részvételi jelentkező egy-egy szerződéses feltétel vonatkozásában közöl olyan információt, amely ajánlati elemnek tekinthető; vagy ha például olyan információt ad, nyilatkozatot tesz, amely az ajánlatok elbírálásánál értékelendő szempontot jelent?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérési dokumentációt, és szerződési feltételeit csak az ajánlatkérési dokumentációban adja meg. Ha az ajánlatkérő mégis megad már a részvételi szakaszban szerződési feltételeket, akkor jár el helyesen, ha felhívja a jelentkezők figyelmét arra, hogy ezek csak a tájékoztatás célját szolgálják, és ebben a szakaszban a jelentkező erre ne reagáljon, és ne tegyen ajánlatot. Véleményünk szerint egyébként a "nem teljes körű ajánlat" is ajánlat, azaz ha a jelentkező[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 791