Keresés eredménye

2 találat a megadott alternatív ajánlattétel tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Alternatív ajánlattétel tárgyalás folyamán
Kérdés: Van-e lehetőség a tárgyalás során alternatív ajánlattételre?
Részlet a válaszból: […]felhívásban és a dokumentációban meghatározottaktól, amelyről az ajánlattételi felhívás szerint nem fognak tárgyalni. Az ajánlatban foglalt egyéb nyilatkozatokkal, dokumentumokkal kapcsolatos hiányokat a tárgyalások befejezéséig kell pótolni - Kbt. 93. §-ának (1)-(2) bekezdései.Fentiek alapján levonható az a következtetés, hogy az ajánlat olyan okból érvénytelen, mely a tárgyalások során nem módosítható, hiszen a többváltozatú ajánlattételt az ajánlatkérő nem tette lehetővé az eljárást megindító hirdetményben. Felmerül azonban a kérdés, hogy maga a tárgyalás során benyújtott újabb ajánlat nem képes-e helyrehozni ezt a hibát? Azaz értelmezhető-e a törvény 93. §-ának (2) bekezdése úgy, hogy bármilyen változtatás megengedett az értékelési szempontok vonatkozásában,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3392
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Alternatív ajánlattétel indokoltsága a gyakorlatban
Kérdés: Milyen közbeszerzési tárgy esetén indokolt a gyakorlatban az alternatív ajánlattétel lehetősége?
Részlet a válaszból: […]a körülmény, hogy az ajánlatkérő a közbeszerzési mennyiséget úgy határozza meg, hogy csak a legmagasabb, vagy csak a legalacsonyabb mennyiséget vagy értéket közli, és megadja az ettől való eltérés százalékos mértékét is, nem jelenti a többváltozatú ajánlattétel megengedését. A Kbt. ez ügyben a következő főbb előírásokat tartalmazza: - az ajánlati felhívásban szerepelnie kell, hogy az ajánlattevő tehet-e többváltozatú (alternatív) ajánlatot. Az 50. § (2) bekezdésének alkalmazása önmagában még nem minősül többváltozatú ajánlattételi lehetőségnek; - az ajánlatkérő akkor rendelkezhet a többváltozatú ajánlattétel lehetőségéről, ha az összességében legelőnyösebb ajánlat kiválasztására irányuló bírálati szempontot [57. § (2) bekezdésének b)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1985
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,