Keresés eredménye

2 találat a megadott alvállalkozói részesedés mértéke tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Alvállalkozó árbevételből történő részesedésarányának változása
Kérdés: Nyilatkoztunk arról, hogy az alvállalkozó milyen arányban részesül majd az árbevételből. A szerződés teljesítésének idejére ez az arány változott - rosszul mértük fel az arányt az ajánlattételkor -, de az alvállalkozói minőséget a változás nem érintette. Mit kell tenni ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]b) pontok.Amennyiben a szerződés teljesítésének ideje alatt az alvállalkozó közreműködési aránya változik, az ajánlatkérő számára be kell ezt jelenteni, különösen akkor, ha a korábban 10 százalék alatti, a szerződésben nem nevesített alvállalkozó közreműködési aránya változik 10 százalék felettire. Ez esetben az alvállalkozót nevesíteni is kell a szerződésben. Erre vonatkozó rendelkezést a Kbt. nem tartalmaz - a Kbt. 128. §-a ugyanis azokat az eseteket kezeli, amikor az ajánlatban megjelölt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3328
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Egyetemleges felelősség, alvállalkozói részesedés aránya
Kérdés: Ajánlattevővel egyetemleges a felelőssége az alvállalkozónak és az erőforrást nyújtó szervezetnek? A felelősség jellege függ-e attól, hogy milyen mértékű az alvállalkozó igénybevétele? Kérdésünk még, hogy elképzelhető-e a gyakorlatban az, hogy a közbeszerzési eljárásban megkötött szerződést 90 százalékos mértékben az alvállalkozó teljesíti, és ajánlattevő részvétele csupán 10 százalékos?
Részlet a válaszból: […]biztosító szervezetnek. A felelősség jellege nem függ a közreműködés mértékétől. Egyetemleges felelősség jellemzően abban az esetben áll elő, ha két vagy több ajánlattevőből álló konzorcium tesz ajánlatot. Ilyen esetben a konzorcium minden tagját egyetemleges felelősség terheli a szerződés teljesítéséért. Véleményünk szerint, miután az alvállalkozó igénybevételére vonatkozó rendelkezések nem határozzák meg azt, hogy milyen mértékű lehet az alvállalkozó igénybevétele a szerződés teljesítésében,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2462
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,