Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott banki igazolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Pénzintézeti igazolás szükségessége megszűnt bankszámla vonatkozásában

Kérdés: Banki igazolást kell csatolnom attól a pénzintézettől, melynél a számlám a felhívás dátumánál hat hónappal korábban megszűnt?
Részlet a válaszból: […]hogy a megelőző kétéves időszakra vonatkozóan, az összes bankszámlája tekintetében csatoljon pénzintézeti igazolást az ajánlattevő, akkor a megszűnt bankszámlákra is be kell szerezni az igazolásokat. Amennyiben csak az "élő" bankszámlákra vonatkozóan támasztott az ajánlatkérő ilyen elvárást, akkor a menet közben megszűntekről elegendő az ajánlattevőnek nyilatkoznia. Amennyiben nincs erre vonatkozóan konkrét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. január 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3561

2. találat: Banki igazolás hatálya ajánlati felhívás módosítása függvényében

Kérdés: Hiánypótlásban a banki nyilatkozatainkkal kapcsolatban azt kifogásolják, hogy azok nem az ajánlati felhívás feladásától visszaszámított egy évre vonatkoznak. Ez valóban része a felhívásnak, ugyanakkor az ajánlati felhívást az ajánlatkérő módosította. Az egységes szerkezetbe foglalt módosított dokumentációban található ajánlati felhívás feladásának dátuma három héttel későbbre tolódott. Emiatt a bankjainktól új banki nyilatkozatot kértem ugyanazzal a tartalommal, mint előző alkalommal, kivéve hogy az ajánlati felhívás feladásának dátumát átírattam az új, egységes szerkezetbe foglalt dokumentáció és felhívás feladási dátumának megfelelően. Az ajánlatkérő ezeket a banki nyilatkozatokat kifogásolja, és olyanokat kér helyettük, amelyek az eredeti felhívás feladásától visszaszámított egy évre vonatkoznak. Elfogadja-e az ajánlatkérő, ha benyújtjuk azokat a banki nyilatkozatokat, amelyekben a korábbi időszakról nyilatkozik a bank, a hiánypótlás kibocsátását megelőzően, hiszen akkor is kértünk igazolást, amelyet végül nem használtunk fel?
Részlet a válaszból: […]tehát lehetne vitatkozni arról, hogy pontosan mire gondolt az ajánlatkérő, amikor az ajánlattételi felhívás feladásához mérte a nyilatkozat hatályát, de amennyiben annak kibocsátása korábban történt, mint a hiánypótlás, az semmilyen szempontból nem jogsértő. Az ajánlattevőnek joga van több információt kérni, és a rendelkezésre álló információk közül a relevánsakat felhasználni. Ebben az esetben az igazolás egyértelműen bizonyító erejű. Az ajánlatkérő igénye ugyanakkor sajátos, hiszen éppen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2840

3. találat: Banki igazolás alakszerűsége

Kérdés: A banki igazoláson szerepel, hogy az aláírás és pecsét nélkül is hiteles. Ennek ellenére az ajánlatkérő hiánypótlási felhívásában tájékoztatta az ajánlattevőt, hogy banki igazolása - megállapítása, mármint az ajánlatkérő megállapítása szerint - nem hiteles, mert az nincs aláírva és lepecsételve. Mit tehetünk ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]igazoláson két aláírás és a bank bélyegzője szerepel. Az a banki nyilatkozat tehát, hogy a banki igazolás "aláírás és pecsét nélkül is hiteles", meglehetősen eltér a bankok által követett gyakorlattól, emiatt nem tartjuk meglepőnek, hogy az ajánlatkérő hiánypótlás keretében kívánja ezeket a hiányokat orvosolni. A hiánypótlás helyett egyébként megteheti azt is, hogy az igazolás eredetiségét vizsgálja, azaz a banknál ellenőrzi, hogy az aláírás és pecsét nélküli nyilatkozatot valóban a bank adta-e ki. Véleményünk szerint, az ajánlattevő felhívhatja az ajánlatkérőt az igazolás ellenőrzésének ez utóbbi módjára,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1903
Kapcsolódó tárgyszavak: ,