Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott direktíva tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Különleges jogorvoslati eljárás

Kérdés: A 143/2004. Korm. rendelet jogorvoslatra vonatkozó - véleményünk szerint meglehetősen hiányos - rendelkezései alapján hogyan kell a gyakorlatban eljárni? Mi az egyeztetés menete, az kötelező-e a jogorvoslat előtt, melyik bírósághoz lehet fordulni, mennyi a költsége, milyen határidővel stb.? És eközben megköthető-e a nyertes ajánlattevővel a szerződés?
Részlet a válaszból: […]meghatározása teljes mértékben különbözik a Kbt. jogorvoslati rendjétől. A rendelet 71. §-ának (1)-(3) bekezdései szabályozzák a kérdést. Eszerint a kormányrendelet hatálya alá tartozó beszerzésekkel kapcsolatban felmerülő vitás kérdésekben a feleknek törekedniük kell a megegyezésre. Amennyiben az egyeztetés nem vezet eredményre, a fennmaradó vitás kérdések eldöntése bírói út igénybevételével lehetséges. Az ajánlatkérőnek ebben az esetben irányító, vagy felügyeleti szervét tájékoztatnia kell. A rendelet szabályainak megsértéséből eredő igények érvényesítésére a polgári jogok érvényesítésére vonatkozó jogszabályok irányadóak. A jogorvoslat kezdeményezésére tehát nincs előírva pontos határidő, bíróság. Bírói út választása esetében azonos módon kezdeményezhető jogorvoslati eljárás, továbbá[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. december 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2179
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,