Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott érték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ellenszolgáltatás maximális mértékének meghatározása, eljárás annak túllépése esetén

Kérdés: Az ellenszolgáltatás maximális mértéke előírható-e a hirdetményben vagy a dokumentációban, és ha az ajánlat ezt meghaladja, kimondható-e az ajánlat érvénytelensége azzal az indoklással, hogy nem felel meg a kiírt feltételeknek?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérő orientálja, meddig mehetnek el az ellenszolgáltatás meghatározásakor. Amennyiben az ajánlatok túllépik ezt a mértéket, az ajánlatkérőnek joga van eredménytelennek nyilvánítani az eljárást a Kbt. 92. §-ának c) pontja értelmében, amely szerint egyik ajánlattevő sem, vagy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő sem tett - az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékére tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1280
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Meghiúsult szerződés értékének figyelembevétele

Kérdés: Közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződés teljesítés előtti felmondása esetén az ugyanerre a beszerzési tárgyra kiírt új közbeszerzésnél figyelembe kell-e venni a meghiúsult szerződés értékét (összeszámítás)?
Részlet a válaszból: […]az ajánlatkérőt az előző közbeszerzési eljárás becsült értéke, hiszen - függetlenül az azonos tárgytól - a szerződés becsült értékének meghatározásához, annak kialakítása során újabb szempontok, illetve az előző eljárás tapasztalatai mind hozzájárulnak. A Kbt. becsült értékre vonatkozó szabályai ugyanakkor nem tesznek különbséget teljesedésbe ment és idő előtt felmondott szerződés között. Tehát a meghirdetett eljárás szerződéses ára "terheli" a Kbt. 40. §-ának (2) bekezdése szerinti költségvetési évet, vagy tizenkét hónapot, azaz a meghiúsult szerződés értékét is össze kell számítani, függetlenül[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 331
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,