Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

5 találat a megadott étkezési utalvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Étkezésiutalvány-típusok a közbeszerzésben

Kérdés: A közbeszerzésben meg kell-e különböztetni a hideg, illetve a meleg ételre szóló étkezési hozzájárulást, azon az alapon, hogy a melegétel-utalvány általában étteremben beváltható, ezért szolgáltatás, míg a hidegétel-utalványért árut vásárolunk?
Részlet a válaszból: […]egymással összefügg, hiszen a munkavállalók étkeztetésével kapcsolatos támogatásról van szó mindkét, a kérdésben említett esetben. Tekintettel arra, hogy a Kbt. nem fogalmaz
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. május 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1008
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Étkezési utalványok és a Kbt. hatályának kapcsolata

Kérdés: Étkezési utalványok beszerzése a közbeszerzésekről szóló törvény tárgyi hatálya alá tartozik-e? A szerződés tárgya 40 032 000 forint értékű utalvány előállítása, majd leszállítása, a pénzforgalom szempontjából az utalvány készpénzt helyettesítő eszköz. Meghatározott összegű készpénzért ugyanakkora összegű készpénzt helyettesítő utalványt kap a beszerző. Az ellenszolgáltatás összege kizárólag az utalvány rendelkezésre bocsátásának költségét foglalja magában (előállítási szállítás), ez a költség évente bruttó 4-600 ezer forint. Közbeszerzés-köteles-e az eljárás?
Részlet a válaszból: […]- olyan visszterhes szerződés, amelynek tárgya különösen valamely tevékenység megrendelése az ajánlatkérő részéről. A fentiek alapján megállapítható, hogy az étkezési utalványok beszerzése a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozik, a kérdésből kitűnően esetünkben az szolgáltatás megrendelése. A kérdés második részére áttérve, az arra adott válasz azonos a jelen szám 652. kérdésére adott válasszal, azaz a Kbt. 38. §-ának (2) bekezdésében a szolgáltatás becsült értékének megállapításakor - ugyan a biztosítási, banki és egyéb pénzügyi szolgáltatások esetében, de külön - kitér a díj, egyéb ellenszolgáltatások mértékének becsült[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 665
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Étkezési utalványok beszerzési értéke

Kérdés: Az étkezési utalványok esetében mi számít az árubeszerzés értékének: az utalványokra nyomtatott névérték összegével növelt előállítási díj, vagy csupán az utalványok előállítási díja? Az ajánlatkérőnél kiadásként ugyanis csupán az előállítási díj (ún. "százalék") jelenik meg, és ez az összeg szerepel a szerződésben is. A Közbeszerzési Levelek 2005. január 24-ei számában a 462. pontban feltett kérdésre adott válasz szerint az étkezési utalványokat mindenképpen közbeszerzési eljárással kell beszerezni.
Részlet a válaszból: […]étkezési utalványok rendelkezésre bocsátásáért fizetendő díj szerepel a szerződésben is. A Kbt. 38. §-ának (2) bekezdésében a szolgáltatás becsült értékének megállapításakor - ugyan a biztosítási, banki és egyéb pénzügyi szolgáltatások esetében, de külön - kitér a díj, egyéb ellenszolgáltatások mértékének becsült értékben való megjelenítésére, amely analógia esetünkben is alkalmazható. Javasoljuk tehát az étkezési utalványok használatának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 652
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: Étkezési utalványok éves beszerzése

Kérdés: Intézményünk az étkezési utalványokat két üzletlánctól szerzi be. Az éves mennyiséget általában három részletben szoktuk megvenni. A jövőben ezt is "közbeszereztetni" kell? Ha igen, milyen formában? Minden alkalommal, vagy elég egyszer, az év elején?
Részlet a válaszból: […]ellenszolgáltatás. Esetünkben tehát az egy évre vonatkozó étkezési utalványt több részletben is meg lehet pályáztatni, de az eljárás típusának (egyszerű, nemzeti vagy közösségi) megállapítása során az egy évre szóló árubeszerzés értékét kell figyelembe venni. Más aspektusból is érdekes a kérdés, hiszen létezik olyan konstrukció, amelyben az étkezési utalványok értékén felül nem kell további százalékot fizetni, illetve verseny alakulhat ki a tekintetben, hogy melyik cég milyen további kedvezményt ad nagyobb mennyiségű étkezési utalvány vétele esetén. Úgy tűnhet tehát föl, hogy nem visszterhes az ügylet, hiszen nem kell többet fizetni, vagy akár kevesebbet,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 462
Kapcsolódó tárgyszavak:

5. találat: Étkezési utalvány minősítése

Kérdés: Az étkezési utalvány beszerzése közbeszerzési eljárás keretében árubeszerzésnek, avagy szolgáltatásnyújtásnak minősül-e?
Részlet a válaszból: […]megrendeléséről a Kbt. 27. §-a rendelkezik. Ennek megfelelően a szolgáltatás megrendelése - árubeszerzésnek és építési beruházásnak nem minősülő - olyan visszterhes szerződés, amelynek tárgya különösen valamely tevékenység megrendelése az ajánlatkérő részéről. Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény 13. § (1) bekezdésének 7. pontja határozza meg a készpénz-helyettesítő eszköz fogalmát. E szerint készpénz-helyettesítő eszköz a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben meghatározott készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, valamint az utalványok, így különösen: a könyvutalvány, a vásárlási utalvány, az ajándékutalvány, az étkezési utalvány, valamint a multifunkciós telefonkártya, amennyiben azt a terméket értékesítő, szolgáltatást nyújtó adóalany teljesítésének ellenértékeként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 98
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,