Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hibás ajánlati felhívás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hibásan megjelenő ajánlati felhívás, dokumentáció kötelező megvétele

Kérdés: A Közbeszerzési Értesítőben megjelenő "ajánlati felhívásban" - tisztelet a lektornak, de mégis - hiba van. Kitől lehet kérdezni? Ezzel összefüggésben egy másik kérdés: a felhívásból nem lehet egyértelműen megítélni, hogy képes lehet-e az ajánlattevő a teljesítésre, következésképpen megvegye-e a dokumentációt. Ez esetben azt a választ is adják, hogy azért, mert az "ajánlati felhívást" elolvasta, még nem ajánlattevő, csak akkor, ha megvette a dokumentációt. Jogszerűen utasítják-e el az ajánlattevő kiegészítő kérdését ilyenkor? Mit lehet tenni az említett esetben?
Részlet a válaszból: […]helyesbítést a Szerkesztőbizottság a lehető legrövidebb időn belül közzéteszi, ha a kérelem a hirdetményben megadott ajánlattételi határidő, illetőleg részvételi határidő lejárta előtt érkezett a Szerkesztőbizottsághoz és kellően megalapozottnak minősül. Megalapozottnak pedig akkor minősül a helyesbítési kérelem, ha az Értesítőben közzétett hirdetmény tartalma eltér a kérelmező által benyújtott hirdetmény tartalmához képest. Abban az esetben, ha a helyesbítési kérelem nem megalapozott, a Szerkesztőbizottság nem teszi közzé a helyesbítést, ha pedig csak részben megalapozott, a helyesbítést kizárólag e rész tekintetében teszi közzé. A Szerkesztőbizottság erről a kérelmezőt haladéktalanul tájékoztatja. A helyesbítés közzététele térítésmentes. Amennyiben viszont a probléma abból adódik, hogy a megjelent felhívás mégis nehezen értelmezhető - a lektori tevékenység ellenére is -, az ajánlatkérőnek kell felkészülnie, s képesnek lenni válaszolni a kérdésekre, hiszen a megjelent szöveghez ő maga is hozzájárult, elviekben tisztában kell lennie annak tartalmával, illetve abból adódó lehetőségeivel. A kérdés második részére áttérve: ha a probléma abból ered, hogy az érdeklődő nem tudja eldönteni, fizessen-e a dokumentációért, avagy sem, akkor azt kell mondanunk, hogy erről nem rendelkezik a Kbt. A közbeszerzési törvény 56. §-a szerinti kiegészítő tájékoztatás ugyanis csak abban az esetben képzelhető el, ha és amennyiben az ajánlattevő fél korábban már megvásárolta a dokumentációt, hiszen az (1) bekezdés értelmében az ajánlattevő - a megfelelő ajánlattétel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 642
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,