Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott intézményi beszerzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egybeszámítás intézmény és alintézményeinek beszerzése esetén

Kérdés: Az egybeszámítási kötelezettség vonatkozik-e arra az esetre, ha egy intézménynek hat különböző helyen nem önállóan gazdálkodó (nem jogi személy) alintézménye van - alkotóház, amelynek azonban önálló vezetője, beszerzése, működése van? Az élelmiszer térítéses (beutalási díj), de csak azok vehetik igénybe, akik beutaltak (tehát nem koncesszió): ez a tétel is része-e a közbeszerzésnek?
Részlet a válaszból: […](1) bekezdése szerinti eset kivételével], és - beszerzésére egy ajánlattevővel lehetne szerződést kötni, továbbá - rendeltetése azonos vagy hasonló, illetőleg felhasználásuk egymással közvetlenül összefügg. Amennyiben az intézmény - különös tekintettel a Kbt. 40. § (2) bekezdésének b) pontjára, azaz a fenti felsorolás második bekezdésére - a különböző helyeken lévő intézményeket egy szerződés keretében csak összességében magasabb áron látja elláthatónak, mintsem külön szerződéseket kötve a helyi vállalkozók olcsóbban ellátnák az egyes nem önállóan gazdálkodó szerveket, úgy az egybeszámítási szabályt nem kell alkalmazni, hiszen nem teljesül mindhárom feltétel. Amennyiben azonban az intézmények egymáshoz fizikailag közel helyezkednek el, mindez megkérdőjelezhető. A térítéses megoldás ellenére a szerződéses[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 666
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,