Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott iratmegőrzés időtartama tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Termékminta megőrzésének kötelezettsége

Kérdés: A termékmintákat meddig kötelező megőrizni?
Részlet a válaszból: […]ideértve az elektronikus úton továbbított és tárolt adatokat is - 4. § 11. a) pont.Az iratmegőrzési kötelezettség öt évre vonatkozik, mely az ajánlatot is magában foglalja.A törvény 34. §-ának (2) bekezdése szerint a közbeszerzési eljárás előkészítésével, lefolytatásával kapcsolatban keletkezett összes iratot a közbeszerzési eljárás lezárulásától [30. § (2) bekezdés], a szerződés teljesítésével kapcsolatos összes iratot a szerződés teljesítésétől számított öt évig meg kell őrizni. Ha a közbeszerzéssel kapcsolatban jogorvoslati eljárás indult, az iratokat annak - bírósági felülvizsgálat esetén a felülvizsgálat - jogerős befejezéséig, de legalább az említett öt évig kell megőrizni.Vitakérdés lehet, hogy az ajánlat írott formában minősül csak megőrzésre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3520
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Iratmegőrzés időtartama közbeszerzési eljárásokban

Kérdés: A Kbt. 7. §-ának (2) bekezdése szerint a közbeszerzés előkészítésével kapcsolatban keletkezett összes iratot 5 évig meg kell őrizni. Ha a pályázatot 1 eredeti és 3 másolati példányban kellett beadni, akkor a másolatokat is meg kell 5 évig őrizni?
Részlet a válaszból: […]vagy az eredménytelenségről szóló hirdetmény közzétételének, vagy ha a szerződéskötés később történik, akkor a szerződés megkötésének időpontja), illetőleg a szerződés teljesítésétől számított 5 évig kell megőrizni. Ha jogorvoslati eljárás is indult az adott ügyben, akkor a jogorvoslat jogerős befejezéséig, de legalább az említett 5 évig kell az iratokat megőrizni. Az "összes irat" meghatározás ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy minden olyan irat egy példányát meg kell őrizni, amely az előkészítéssel, az eljárás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 841