Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ismételt ajánlat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felhívás ismételt ajánlat benyújtására tárgyalásos eljárásban

Kérdés: Tárgyalásos eljárásban az ajánlatkérő biztosította a teljes körű hiánypótlás lehetőségét. A felhívás szerinti hiányokat pótoltuk. Ezt követően az ajánlatkérő a tárgyaláson felhívott minket ismételt ajánlat benyújtására néhány elem vonatkozásában. Jogszerűen tette ezt?
Részlet a válaszból: […]ajánlattevőnek is lehetősége van arra, hogy módosított ajánlatot nyújtson be, akár a felhívás és a dokumentáció megváltoztatása miatt, akár a tárgyalások eredményeképpen. A fentiekből következően, ha az ajánlatkérő a módosított dokumentációra tekintettel kérte az ismételt ajánlat benyújtást, akkor ez nem volt jogszerűtlen. [A Kbt. 127. §-ának (2) bekezdése a következő előírásokat tartalmazza, amely a válaszunkban foglaltakat alátámasztja: a tárgyalásos eljárásban nem áll fenn az ajánlattevőnek, illetőleg az ajánlatkérőnek a 76-78. § szerinti ajánlati kötöttsége, illetőleg - a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárásban - az ajánlatkérőnek az ajánlattételi szakaszra vonatkozóan a 108. § (1) bekezdése és a 121. § (6) bekezdése szerinti ajánlati kötöttsége. Ez azonban nem járhat azzal, hogy az eljárás alapján megkötött szerződés tárgya, illetőleg feltételei olyan jellemzőjében, illetőleg körülményében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1828
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,