Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ismétlődő szerződések tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ismétlődő jellegű közbeszerzések

Kérdés: Mi az "ismétlődő jellegű" közbeszerzés? Milyen szabályok vonatkoznak az ilyen közbeszerzések hirdetményének közzétételére?
Részlet a válaszból: […]vagy a tizenkét hónapnál hosszabb időre kötött szerződés, illetőleg szerződések időtartama alatti ellenszolgáltatás - a)-b) pontok. Fentiek értelmében nem mindegy, hogy egy rendszeresen és/vagy időszakonként visszatérő áru vagy szolgáltatás beszerzése esetében mi alapján számítjuk a becsült értéket. Mivel a becsült érték és az egybeszámítási szabályok alkalmazása az alapja a beszerzési rezsimbe sorolásnak (közösségi, nemzeti, egyszerű), így kulcskérdés, hogy hogyan értelmezzük azokat a gyakorlatban. Amennyiben minden évben történik például üdítőital-vásárlás, úgy e tárgyban a beszerzési eljárásnak a megkezdésekor, például 2008 novemberében - amennyiben még nem volt ebben az évben hasonló tárgyú beszerzés - át kell tekinteni, hogy az elmúlt költségvetési évben, vagy az elmúlt 12 hónapban kötött azonos tárgyú szerződések értéke mennyi. Nem történhet meg, hogy 2008 novemberében 7,9999 millió forintért, majd 2009 januárjában hasonlóképpen 7,99999 millió forintért szerez be az ajánlatkérő üdítőitalt - annak ellenére, hogy 2007-ben 15 millió forintot költött rá. A Kbt. elkerülésének minősül tehát, ha az ajánlatkérő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. szeptember 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1690
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,