Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Keresés eredménye

A találat a megadott tájékoztatás elmulasztása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Tájékoztatás elmulasztásának következményei
Kérdés: A közelmúltban részt vettünk egy, a Kbt. 225. § (1) bekezdésének d) pontja szerinti, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson. A tárgyalást az ajánlattevőkkel egymást követően egy fordulóban folytatták le. A többi ajánlattevő ajánlatáról sem a tárgyalás előtt, sem azt követően - hivatkozással az ajánlatkérő titoktartási kötelezettségére - semmilyen tájékoztatást nem kaptunk. Az előzőekben leírt eljárástípus esetén hogyan kell alkalmazni a Kbt. 80. §-ának (3)-(4) bekezdéseit, valamint 96. §-ának (1) és (3) bekezdéseit, annak ismeretében, hogy az ajánlatok bontásáról készült jegyzőkönyv ugyanis nem tartalmazta a bírálat során értékelt adatokat; az eredményhirdetésről nem kaptunk jegyzőkönyvet, illetve az ajánlatokról készített írásbeli összegzést sem kaptuk meg?
Részlet a válaszból: […]értékelnek. A (4) bekezdés pedig kötelezi az ajánlatkérőt arra, hogy az ajánlatok felbontásáról és ismertetéséről szóló jegyzőkönyvet a bontástól számított 5 napon belül meg kell küldenie az összes ajánlattevőnek. A Kbt. 96. §-ának (1) és (3) bekezdése az eredményhirdetés során ismertetendő adatokról szól, ahol is kötelezi az ajánlatkérőt, hogy az összegzést az eredményhirdetésen jelenlévőknek át kell adni, a távollevőknek pedig legkésőbb 2 munkanapon belül meg kell küldeni. Ezen kötelezettségektől nem lehet eltekinteni, még titoktartásra hivatkozással sem, hiszen a Kbt. 73. §-ának (2) bekezdése értelmében az ajánlattevő nem tilthatja meg nevének, címének (székhelyének, lakóhelyének), valamint az olyan ténynek, információnak, megoldásnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. július 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 705