Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Felszámolással mint kizáró okkal kapcsolatos változás

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2010. szeptember 20. (Közbeszerzési Levelek 119. szám, 2486. kérdés)

Olvasói kérdés Úgy hallottuk, hogy a kizáró okok közül a felszámolással kapcsolatos rendelkezés változott a Kbt. utolsó módosításával. Mennyiben?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]megkezdett beszerzésekre, azaz a szeptember 15-e után megindított közbeszerzési eljárásokban kell alkalmazni. A felszámolással kapcsolatos kizáró okról a Kbt. 60. § (1) bekezdés a) pontja rendelkezik. A módosítást megelőzően az a szervezet nem lehetett ajánlattevő (alvállalkozó vagy erőforrást nyújtó szervezet), aki ellen felszámolási eljárás van folyamatban. Ez a rendelkezés olyképpen módosul, hogy az a szervezet esik a kizáró ok hatálya alá, aki ellen a "felszámolási eljárást jogerősen elrendelték". A fentiekből látható, hogy a módosított rendelkezés megfogalmazása pontosabb, mert konkrétan meghatározza a kizáró ok érvényesülésének időpontját. Ez a felszámolást elrendelő határozat jogerőre emelkedésének[…]

Figyelmébe ajánljuk

Négy éve közbeszerződési szerződést kötött vállalkozásunk. A teljesítésbe 10 százalékot meghaladó mértékben alvállalkozót vontunk be. Az alvállalkozó most felszámolás alá került. Mi a teendő? Teljesíthet tovább?

Tovább a teljes cikkhez

Az ajánlatkérő a kizáró oki nyilatkozatban azt követeli meg, hogy felszámolási eljárás ne induljon cégünk ellen. Egy tanácsadó szerint ez érvénytelenségi ok, más szerint kizáró ok. Egyáltalán van-e lehetőség ezt előírni, amikor a Kbt. 62. §-a nem így fogalmaz? Hamis...

Tovább a teljes cikkhez

Közbeszerzési eljárást követően egyéves határozott időtartamú szerződést kötöttünk közös ajánlattevőként. A konzorciumi partner a szerződés megkötését követően felszámolás alá került. Ez mennyiben érinti a szerződést?

Tovább a teljes cikkhez

A cég, amellyel szerződtünk, felszámolás alá került. Mit tehetünk? Gyorsított eljárást indíthatunk a fennmaradó még teljesítetlen részre, esetleg közbeszerzés mellőzésével is beszerezhető a hiányzó termék?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére