Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

EU-s székhelyű, 10 százalék feletti alvállalkozó igazolásai

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2011. április 26. (Közbeszerzési Levelek 129. szám, 2658. kérdés)

Olvasói kérdés EU-s székhelyű 10 százalék feletti alvállalkozó bevonása esetén a kizáró okok igazolásával kapcsolatban kérjük, hogy határozzák meg, milyen igazolások benyújtására van szükség! Kérjük, hogy a közjegyző előtt tett cégszerű nyilatkozatának formai előírásaira térjenek ki, illetve a banki információkkal kapcsolatos szabályokról is kérünk tájékoztatást (tapasztalatunk szerint a "sorban álló tétel" nem értelmezhető a külföldi bankok számára).

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]Európai Gazdasági Térségben letelepedett ajánlattevők, alvállalkozók és erőforrást nyújtó szervezetek vonatkozásában (Közbeszerzési Értesítő lapszáma: 2010. évi 152. szám). Az egyes EU- és EGT-országokban a hazai szabályozásnak megfelelően jelzett igazolások azonban nem minden esetben egyértelműek, és nem tartalmazza az Útmutató az összes érintett államot, ezért az ajánlatkérőnek magának kell egyenként utánanéznie kötelezettségeinek. Mivel fordítási hibák előfordulhatnak, vagy egyáltalán a közjegyző előtt tett nyilatkozati forma nem létezik mindenütt, ezért a nyilatkozatok mellett alkalmazandó a Kbt. irányelvi alapokon nyugvó 63. §-a szerinti igazolások formai követelményeire vonatkozó előírása. Amennyiben sorban álló tétel kifejezés helyett tartozás jelenik meg a fordításban, de mind idegen, mind magyar nyelven, azaz két nyelven készül, az ajánlattevő kiküszöbölheti a problémát azzal, hogy ekvivalens módon[…]

Figyelmébe ajánljuk

Ha alvállalkozóval teljesítek, hogyan alakul a számlázás az új szabályok szerint?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem veszek igénybe alvállalkozót, illetve erőforrás-szervezetet, miért kell erről nemleges nyilatkozatot csatolni, ha az igénybevételt úgyis be kell jelenteni?

Tovább a teljes cikkhez

Be lehet-e vonni alvállalkozót abban az esetben, ha az ajánlatban az ajánlattevő úgy nyilatkozott, hogy nem fog bevonni a teljesítésbe alvállalkozót? Akadályozza ezt valamilyen törvény?

Tovább a teljes cikkhez

Nem tudjuk biztosan, hogy lesz-e alvállalkozónk egy nyílt eljárásban. ESPD-ben jelöltem, hogy lesz, de lehet, hogy mégsem. Később is jelezhetem az esetleges változást a teljesítésig?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére