Keresés eredménye

A találat a megadott alkatrészbeszerzés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Közszolgáltató alkatrészbeszerzése
Kérdés: Hulladékkezelési közszolgáltató járműparkjának karbantartását túlnyomórészt saját műhelyben végzi. A szükséges alkatrészeket az igény felmerülésekor szerzi be (2004-ben például 302 alkalommal), raktárkészlete nem jelentős. Az alkatrészeket különböző helyeken, az adott típushoz, márkához éppen az adott alkatrésszel rendelkező partnertől veszi meg (2004-ben 46 partnertől), telefonos egyeztetés alapján. Az év végi beszerzési statisztika alapján 2004-ben a beszerzett alkatrészek értéke meghaladta az egyszerű közbeszerzési eljárás értékhatárát. Típusonkénti összesítésben azonban ezt a határt egyik sem éri el, márpedig a legtöbb alkatrész típusfüggő. Hogyan tud megfelelni a cég a közbeszerzési törvény előírásainak ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]alkatrészt egyszerű közbeszerzési eljárásban kellene beszerezni, azonban ha felhasználásuk nem függ össze egymással közvetlenül, vagy egy ajánlattevővel történő szerződéskötésnek kevés az esélye, akkor csoportokra kell bontani az alkatrészeket az előbbi szempontok alapján. A típusfüggőség azonban nem jelentheti, hogy az "azzal egyenértékű" megoldást ne kellene figyelembe venni. Tekintettel arra, hogy a géppark adottságnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 813
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,