Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alkatrészbeszerzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közszolgáltató alkatrészbeszerzése

Kérdés: Hulladékkezelési közszolgáltató járműparkjának karbantartását túlnyomórészt saját műhelyben végzi. A szükséges alkatrészeket az igény felmerülésekor szerzi be (2004-ben például 302 alkalommal), raktárkészlete nem jelentős. Az alkatrészeket különböző helyeken, az adott típushoz, márkához éppen az adott alkatrésszel rendelkező partnertől veszi meg (2004-ben 46 partnertől), telefonos egyeztetés alapján. Az év végi beszerzési statisztika alapján 2004-ben a beszerzett alkatrészek értéke meghaladta az egyszerű közbeszerzési eljárás értékhatárát. Típusonkénti összesítésben azonban ezt a határt egyik sem éri el, márpedig a legtöbb alkatrész típusfüggő. Hogyan tud megfelelni a cég a közbeszerzési törvény előírásainak ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]azonos vagy hasonló, illetőleg felhasználásuk egymással közvetlenül összefügg. Elviekben minden egyes alkatrészt egyszerű közbeszerzési eljárásban kellene beszerezni, azonban ha felhasználásuk nem függ össze egymással közvetlenül, vagy egy ajánlattevővel történő szerződéskötésnek kevés az esélye, akkor csoportokra kell bontani az alkatrészeket az előbbi szempontok alapján. A típusfüggőség azonban nem jelentheti, hogy az "azzal egyenértékű" megoldást ne kellene figyelembe venni. Tekintettel arra, hogy a géppark adottságnak tekinthető, várhatóan az egybeszámítási szabály szigorú alkalmazása nem eredményez majd túlzottan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 813
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,