Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áremelés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eljárás szerződés meghosszabbítása esetén

Kérdés: A szerződés opcionálisan kétszer egy évre meghosszabbítható, amennyiben a vállalkozó maximum a KSH éves statisztikájában szereplő árindexnek megfelelő áremelést érvényesít. A szerződés egyéb feltételei azonban változatlanok maradnak. Kell-e ilyenkor új közbeszerzési eljárást indítani?
Részlet a válaszból: […](2004. május 1.) megkötött szerződésekre (illetve a hatálybalépése előtt megkezdett beszerzésekre, eljárásokra). A Kbt. tehát nem érinti a hatálybalépése előtt megkötött szerződéseket, legyen szó akár határozott, akár határozatlan időre kötött szerződésről. Amennyiben a szerződés feltételei nem változnak, az ajánlatkérőnek nem kell közbeszerzési eljárást lefolytatnia. Amennyiben azonban a Kbt. hatálybalépése előtt - közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül - kötött szerződések teljesítése során a szerződéses feltételek valamelyikének változtatása válik szükségessé, akkor az ajánlatkérőnek az újonnan megállapított szerződéses feltételeket minden egyes szerződésmódosítást megelőzően meg kell vizsgálnia abból a szempontból, hogy a Kbt. alkalmazása szükségességének feltételei teljesülnek-e vagy sem. Ha ugyanis a Kbt. alkalmazásának feltételei fennállnak, akkor az ajánlatkérőnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia. Abban az esetben, ha a Kbt. hatálybalépése előtt megkötött szerződésnek volt olyan, előre pontosan definiált és kellő részletességgel meghatározott kikötése (akár a felek ajánlata, akár az ajánlatkérés alapján), amely bizonyos szerződéses feltételek előre meghatározott változását eredményezi a szerződés módosítása nélkül, ez nem feltételezi a Kbt. előzetes alkalmazását. Másként fogalmazva tehát, amennyiben a szerződés tartalmát érintő változást a felek az eredeti szerződésben rögzítették, az e szerinti teljesítés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 392
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,