Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott áru rendeltetése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eljárásfajták alkalmazása áru rendeltetése szerint

Kérdés: Közszolgáltató cég részére árubeszerzést kell lefolytatnunk. Az áru egy részét a közszolgáltatásban kívánják felhasználni, a másik részét azonban tovább akarják értékesíteni. Jól gondoljuk-e, hogy a közszolgáltatás részére beszerzendő árut a különös eljárás szerint, a viszonteladás céljából beszerezni kívánt részét pedig az általános eljárás szerint kell beszerezni? (A cég nem rendelkezik kizárólagos joggal az áru eladására, valamint a Közbeszerzések Tanácsánál általános ajánlatkérőként és közszolgáltatóként is bejelentkezett.)
Részlet a válaszból: […]beszerzésre, feltéve, hogy az ajánlatkérő nem rendelkezik különleges vagy kizárólagos joggal a szerződés tárgyának eladására vagy bérbeadására, és arra más szervezetek az ajánlatkérővel azonos feltételek mellett szerezhetnek jogosultságot." A hivatkozott jogszabályi rendelkezés azt jelenti, hogy a közszolgáltatással összefüggésben beszerzendő azon tárgyakra, amelyeket az ajánlatkérő nem maga kíván felhasználni, hanem továbbértékesítési céllal vásárol meg, nem kell közbeszerzési eljárást lefolytatni. Azaz a közszolgáltatáshoz kapcsolódó árunak azt a részét, mennyiségét, amelyet az ajánlatkérő saját maga használ fel, az V. fejezet szerint kell beszereznie, azt a részét, amelyet továbbértékesít - a kivételi szabály alapján - nem kell közbeszereznie sem az V., sem a IV. fejezet szerint. Véleményünk a kérdés kapcsán az, hogy a IV. fejezet szerinti általános eljárásrendet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. május 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2673