Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott dokumentáció megfelelősége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Felhívástól eltérő dokumentáció

Kérdés: Ha a közzétett ajánlattételi felhívás és a dokumentáció tartalma között eltérés van, melyik az irányadó?
Részlet a válaszból: […]iratmintákat is. Ez a "többlet" nem jelent kezelendő "eltérést". Másodszor utalunk a törvény 54. § (3) bekezdésére, amely lehetővé teszi azt, hogy az ajánlatkérő a dokumentációban megmagyarázzon egyes, az ajánlati felhívásban használt fogalmakat, továbbá egyes elvárásokat, ajánlati elemeket részletesen is kifejtsen. Az igazi eltérés akkor áll fenn a felhívás és a dokumentáció között, ha a dokumentációban megjelenő ajánlatkérői elvárás, követelmény ellentétes a felhívás valamely elemével. Ezt a helyzetet a Kbt. 54. § (4) bekezdése rendezi. E szerint, ha a dokumentáció valamely rendelkezése eltér a felhívástól vagy a törvénytől, vagy a felhívás valamely elemével kapcsolatosan többletelvárást fogalmaz meg, akkor az ajánlatkérő a kiegészítő tájékoztatásban köteles[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2855
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Dokumentációval szemben támasztható követelmények

Kérdés: A kiírók sok esetben meglehetősen igényesek a benyújtott pályázatokkal szemben, például: eredeti nyilatkozatok, igazolások; jobb/bal/ felső részben sorszámozott oldalak; eredeti szignó minden oldalon; 4-8 példány; kettős csomagolás, címzés, felirat, átfűzve... Mindezek furmányosan megfogalmazott körmondatokkal. Ugyanakkor sok esetben több százezer forintért adnak olyan kiírásokat, amelyeken még aláírások sem szerepelnek, nemhogy eredetiek vagy sorszámozottak legyenek, pedig a több oldalon megfogalmazott formai feltételeket egyszerűbb lenne így leírni: "A kiírás formájának megfelelő formában". Elfogadható-e ez a kettősség?
Részlet a válaszból: […]alapul véve kell megállapítani. Esetünkben a kérdező a színvonaltalan dokumentációért kért aránytalanul magas díjat kifogásolja, amelynek mértéke megtámadható jogorvoslati fórumnál. Nehéz ugyanakkor megállapítani, mikor felel meg egy dokumentáció a törvénynek, amikor pontatlan, esetlegesen nehéz alapvető információkat kihámozni belőle. A kiegészítő tájékoztatás többek között ezt a célt szolgálja, azonban ha ez sem elég, a dokumentáció tartalma szintén megtámadható. A dokumentáción[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 692
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,