Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott dokumentáció megőrzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Dokumentáció megőrzésének kötelezettsége

Kérdés: Van-e arra előírás, hogy a dokumentációt - nyertességünk esetén - meddig kell megőriznünk?
Részlet a válaszból: […]eseményeket. A keletkezett iratokat a közbeszerzési eljárás lezárulásától számított 5 évig, a közbeszerzési szerződés teljesítésével kapcsolatos iratokat szintén a szerződés teljesítésétől számított 5 évig kell megőrizni.A fentiekből megállapítható, hogy a nyertes ajánlattevőre a Kbt. nem ró a dokumentációval kapcsolatosan megőrzési kötelezettséget. Ugyanakkor a megkötött közbeszerzési szerződésben számos esetben úgy rendelkeznek a felek, hogy az eljárást indító felhívás, valamint a dokumentáció a szerződés mellékletét képezi, ez esetben a dokumentáció a nyertes ajánlattevő szerződési példánya mellett "megőrzésre" kerül.Praktikus tanácsként azt javasoljuk a nyertes ajánlattevőnek, hogy abban az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3137
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Felelősség az eljárás dokumentálásáért, a dokumentáció megőrzéséért közös tender esetében

Kérdés: Ki a felelős az eljárás dokumentálásáért, valamint a dokumentáció megőrzéséért abban az esetben, ha több (például 10-15) ajánlatkérő közös tenderét egy megbízott szervezet vagy személy bonyolítja le? Mi az elfogadható gyakorlat ebben a kérdésben?
Részlet a válaszból: […]esetén szerződésekben) arról rendelkezni, hogy a megbízottnak kell dokumentálnia az eljárási eseményeket, összeállítania a közbeszerzési iratokat. Elfogadható az a megoldás is, ha egy iratcsomagként őrzi meg a közbeszerzési iratokat a megbízott szervezet, de azt valamennyi ajánlatkérő által hozzáférhető módon kell tennie. De elfogadható az is - és különösen az őrzési idő hosszúságára tekintettel ez jobbnak tűnik -, ha mindegyik ajánlatkérő saját iratai között őrzi meg a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 846