Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eljárás megbontása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: "Több eljárásra bontás" feltételei

Kérdés: A becsült érték meghatározásánál valóban egybe kell számítani a több évre áthúzódó építési beruházási értéket, de a Kbt. 40. §-ának (3) bekezdése szerint a beruházás több eljárásra bontható, azzal a megkötéssel, hogy a teljes beruházást közbeszerzés útján kell megvalósítani. A több eljárásra bontás jogszerű. Helyes ez a megállapítás?
Részlet a válaszból: […]értékhatárt el nem érő értékű - közbeszerzési tárgy együttes értéke miatt a IV. fejezet szerinti közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, akkor nem minősül a közbeszerzési törvény megkerülésének, ha az egybeszámított értékű beszerzési tárgyakat több, a IV. fejezet szerinti közbeszerzési eljárásban szerzik be. Tehát a becsült érték megállapítása során egybeszámított értékek nem keletkeztetik azt a kötelezettséget, hogy egy eljárásban kell beszerezni is a hasonló vagy azonos rendeltetésű beszerzési tárgyakat.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 675