Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eljárási rezsim tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Becsült érték ajánlatkérő általi szándékos piaci érték alá helyezése

Kérdés: Amennyiben az ajánlatkérő "szándékosan" a becsült értéket a piaci érték alá "helyezi", és például nemzeti rendben írja ki az eljárást, és a legfőbb ajánlattevő "közösségi" rendben tesz ajánlatot (kivéve egyet), az ajánlatok érvénytelenné nyilváníthatóak-e, illetve az eljárást eredménytelenné kell-e nyilvánítani?
Részlet a válaszból: […]de közösségi értékhatár feletti ellenszolgáltatást tartalmaz, annak ellenére, hogy nemzeti eljárásrendben írta ki az ajánlatkérő az eljárást. Ilyen esetben az is megtörténhet, hogy csak egy ajánlattevő ajánlata marad érvényes, így őt kell kihirdetni nyertesnek. Egyébiránt megjegyezzük, hogy a becsült érték aránytalanul alacsony meghatározása jelentheti akár a verseny befolyásolását is, azonban ezt az ajánlattevőnek tudnia kell bizonyítani. Nem hivatkozhat saját gyakorlatára, azonban jelzésértékű, amennyiben csak dömpingáron forgalmazott terméket fogad el például az ajánlatkérő. Ebben a helyzetben valóban nem jogszerűen járt el, azaz a becsült érték alacsony meghatározásával[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. november 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1164