Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott értékhatár túllépése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közbeszerzési értékhatár túllépése folyamatos teljesítés esetén

Kérdés: Önkormányzat vagyunk. Eddig egy cég végezte a számítógépeink karbantartását, de két év után a megbízási díj elérte a 8 000 000 forint összeghatárt. Kell-e közbeszereztetnünk?
Részlet a válaszból: […]értékhatárt. A szerződés becsült értéke annak időtartamától és a kifizetett díjaktól függ, és mindig nettó összeget jelent. Új szerződés esetén, amennyiben a szerződés például egy évre szól, akkor kell közbeszerzést lefolytatni, ha a szerződés éves értéke eléri vagy meghaladja a nettó 8 millió forintot. Amennyiben a szerződés határozatlan időre szól, úgy a havi díj 48-szorosa adja a szerződés értékét. Már megkötött szerződés esetén a szerződés időtartama alatt, a közbeszerzési értékhatárok változását nem kell figyelembe venni, azaz hatályos szerződést nem kell amiatt megszüntetni, mert az annak keretében kifizetett díjak elérték vagy meghaladták az aktuális közbeszerzési értékhatárt. A kérdés szerinti esetben tehát akkor kell az önkormányzatnak közbeszerzési eljárást lefolytatnia, ha nincs megkötött, hatályos szerződése számítógépek karbantartására, hanem azt 2011. évben kívánja megkötni. További feltétel, hogy a megkötni tervezett szerződésnek - a becsült érték kiszámítására vonatkozó, a Kbt. 35-39. §-ai, valamint az egybeszámításra vonatkozó 40. §-a alapján kiszámított - értéke elérje vagy haladja meg az éves nettó 8 millió forintos értékhatárt. A kérdés kapcsán utalunk arra, hogy a Közbeszerzések Tanácsa közzétette a 2011. évre szóló közösségi és nemzeti közbeszerzési értékhatárokat. A közösségi értékhatárok[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2638