Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott FAKSZ felelőssége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: FAKSZ névjegyzékbe történt bejegyzésének megújítása

Kérdés: A cég közbeszerzési tanácsadója kiesett a FAKSZ-listáról, melyet állítása szerint nem volt ideje megújítani. Van ennek alapja?
Részlet a válaszból: […]szerint a szaktanácsadók névjegyzékébe történt bejegyzés megújítása iránti kérelem legkorábban a névjegyzékbe vétel hatályának lejártát megelőző kilencven napon belül nyújtható be. Amennyiben erre az érintett FAKSZ nem volt figyelemmel, újra
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4724

2. találat: A FAKSZ felelőssége a döntési folyamat jogszerűsége vonatkozásában

Kérdés: Az eljárást részekre bontottuk, majd visszavontuk, végül egyben írtuk ki. A váltásnak elsősorban szakmai okai voltak. Ez a döntési folyamat számonkérhető-e a FAKSZ-on?
Részlet a válaszból: […]felhívás, ajánlattételi felhívás vagy közvetlen részvételi felhívás lehet.A (2) bekezdés k) pontja szerint a közbeszerzési eljárást megindító felhívás tartalmazza különösen: (...) a részajánlattétel lehetőségét vagy annak kizárását. Ha részajánlat tételére lehetőség van, tájékoztatást arról, hogy egy vagy több, vagy valamennyi részre lehet-e ajánlatot tenni, valamint arról, hogy korlátozva van-e az egy ajánlattevőnek odaítélhető szerződésrészek száma. Arészajánlat tételének kizárása esetén ennek indokait (...).Mivel a hirdetmény visszavonásra került (feltételezzük a kérdés alapján, hogy még nem jutott bírálati szakaszba az eljárás), úgy az eljárás újra előkészítő szakaszba került, és új eljárás indult meg. Jogi akadálya nincs, hogy az új eljárás előkészítése során az ajánlatkérő a korábbival ellentétes döntést hozzon, melyet megfelelően alá kell támasztania. Kockázatot ugyanakkor biztosan vállal az ajánlatkérő, hiszen korábbi eljárása a példa arra, hogy mégis részekre lehetett bontani a beszerzési tárgyát. Fennáll továbbá az a lehetőség is, hogy látva a piaci szereplők érdektelenségét, inkább nagyobb értékű eljárást írt ki az ajánlatkérő, bízva abban, hogy mindez felkelti a gazdasági szereplők figyelmét.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4672
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: A FAKSZ felelőssége

Kérdés: A FAKSZ kolléga azzal zárta ki a felelősségét, hogy volt belsős bírálóbizottsági tag, aki közbeszerző, így nem ő a felelős az eljárás során elkövetett fatális hibáért. Elfogadható ez az álláspont?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérőnek biztosítania kell a közbeszerzési szakértelmet a bírálóbizottságban, így valóban fennáll a vélelem, hogy a döntési javaslat vonatkozásában nem a független akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, hanem a belsős bírálóbizottsági tag viseli a felelősséget.Mivel a közbeszerzési kompetencia megosztása esetünkben nem opció, valójában az lenne a cél, hogy a FAKSZ közvetlenül vállaljon felelősséget szakmai döntéséért,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. november 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4603
Kapcsolódó tárgyszavak: ,