Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott hirdetmény mellőzése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hirdetményfeladási kötelezettség nemzeti rezsimbe tartozó eljárás esetén 2012-től

Kérdés: Az új közbeszerzési törvény rendelkezései értelmében minden nemzeti eljárásrendbe tartozó közbeszerzés esetén hirdetményt kell majd feladni az eljárás megindításáról? E szerint a jelenlegi Kbt. 251. §-ának (2) bekezdésében foglalt lehetőség (az ajánlattevők közvetlen felhívása az ajánlattételre) megszűnik?
Részlet a válaszból: […]nélküli tárgyalásos eljárást az alábbi esetekben is indíthat: - az árubeszerzés vagy szolgáltatás becsült értéke nem éri el a huszonöt millió forintot, vagy az építési beruházás becsült értéke nem éri el a százötvenmillió forintot; - a beszerzés nyilvánosan közzétett, bárki által igénybe vehető és kivételesen kedvező feltételei csak rövid ideig állnak fenn, és az ellenszolgáltatás a piaci árakhoz képest lényegesen alacsonyabb, továbbá e kedvező feltételek igénybevétele az e rész szerinti eljárás alkalmazása esetén meghiúsulna; - a közbeszerzés külképviselet számára történik. Az előző bekezdés a) - azaz fenti első - pontja szerinti esetben a törvény 100. §-ának (1) bekezdése nem alkalmazandó. Az ajánlatkérő az előző bekezdés a) és c) pontjai - azaz fenti első és harmadik pontja - szerinti esetben is köteles biztosítani a versenyt, és legalább három ajánlattevőt ajánlattételre felhívni. Az előző bekezdés a) - azaz első - pontja szerinti esetben olyan gazdasági szereplőknek kell ajánlattételi felhívást küldeni, amelyek mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülnek, és amelyek a szerződés teljesítésére való alkalmasság feltételeit[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2836
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Közzétételi kötelezettség, hirdetmény mellőzése egyszerű eljárásban

Kérdés: Kiindulópont az egyszerű eljárás [Kbt. 299. §-ának b) pontja]. Nem hirdetem meg, de közzé kell tennem a nem meghirdetett teljesítést, ez a "mihez képest mi nem" esete?
Részlet a válaszból: […]Üvegzseb-tv. és a hozzá szorosan kapcsolódó szabályozások hazánkban ezt a megoldást eredményezték. Összességében megállapítható, nem következetes a szabályozás abban a tekintetben, hogy az egyszerű eljárást egyrészt bonyolítja a nemzeti értékhatár felétől történő közzétételi kötelezettséggel, valamint a teljesítésre vonatkozó közzétételi kötelezettséggel, amelyre ilyen alacsony értékhatár esetében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 636
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,