Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott idősek otthona tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Idősek otthonának beszerzései

Kérdés: Idősek otthona vagyunk, amely közel 1 milliárd forint összegű költségvetési keretből gazdálkodik. Ebből kifolyólag szinte minden anyag- és eszközbeszerzésünket, szolgáltatásunkat érintik az ún. egyszerűsített közbeszerzési eljárás értékhatárai (2 millió forint beszerzés, szolgáltatás, 10 millió forint építés). Kérdéseink a következők: Hogyan írjunk ki ajánlati dokumentációt például gyógyszerekre, élelmiszerekre, irodaszerekre, textíliákra, karbantartási anyagokra? Valamennyi árufajtára a nemzeti vagy eurós szabványokat kell feltüntetni? Hogyan lehet egyes áruféleségek, mint például az élelmiszerek minőséget megfogalmazni?
Részlet a válaszból: […]abban saját hatékony beszerzési gyakorlatuk gátját látják. El kell fogadnunk, hogy a közbeszerzés szabályozottságából és a speciális esetekre való alkalmatlanságából kifolyólag, az mindig is érdekeket fog sérteni, és nem lesz alkalmas arra, hogy a profitorientált szféra beszerzési hatékonyságát elérje. Amit tehetünk, az véleményünk szerint három csoportba sorolható. Oktatásokon, illetve önálló tanulással el kell érnünk, hogy kollégáink tisztában legyenek a törvény nyújtotta lehetőségekkel. Ebben az esetben például nem az egyszerűsített, hanem az egyszerű eljárásra gondolhatott a kérdező, ami valóban könnyen összekeverhető, azonban jogi következményeit tekintve ilyen hibát nem szabad vétenünk. A következő fontos teendőnk a gyakorlat elsajátítása, a lehetőségek maximális kihasználása. Gondolunk itt például arra, hogy hosszabb távú keretszerződéssel (nem az egyszerű eljárás keretében) több évre biztosítsa magának az intézmény beszállítóit, saját dolgát is megkönnyítve ezzel. A harmadik, talán az egyik legsajátosabb javaslat, az adminisztrációra fordított idő és pénz kezdeti időszakban történő megtöbbszörözése annak érdekében, hogy a következő alkalommal már csak elő kelljen venni a fájlokat, az időpontokat, mennyiségi változásokat kijavítani,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 388
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,