Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Külföldi kapacitást biztosító bevonásának feltételei

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2020. január 8. (Közbeszerzési Levelek 238. szám, 4452. kérdés)

Olvasói kérdés Gyakorlati tanácsot kérek arra vonatkozóan, hogy külföldi kapacitást biztosító bevonása során mire legyek figyelemmel. A jogszabályi rendelkezéseket értem, de mit tehetek a számtalan hiánypótlás elkerülése érdekében?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]szükséges, valamint az egységes európai közbeszerzési dokumentum kitöltött formája. Ennek azért van jelentősége, mert hiába érhető el az e-Certisben az információ egy része, ami nem ellenőrizhető elektronikus adatbázisból, azt valamilyen módon nyilatkoznia kell a kapacitást biztosítónak. Mivel a Kbt. 35. § alábbi szabályai szerint meghatalmazás alapján jár el az ajánlattevő, ez nem jelenti azt, hogy amit nyilatkozik a kapacitást biztosító helyett, annak tartalma hamis adatszolgáltatás esetében tőle független. Ha tudja igazolni, hogy a kapacitást biztosító szervezet számára az eljárás során ezt az információt szolgáltatta, melyet az EKR-ben feltöltött helyette, abban az esetben mentesül a hamis adatszolgáltatás alól. A képviseleti kérdésnek továbbá azért is van jelentősége, mert amennyiben az érintett szervezet más eljárásokban is szeretne indulni, nem mindegy, hogy ajánlattevőként minden esetben a cég képviselője marad, aki regisztrálta a szervezetet. Ezt is érdemes tisztázni az első kapcsolatfelvételkor. Ezt követően maga a referencia, a fordítások természetesen a kötelezően benyújtandó dokumentumok részét képezik.A Kbt. vonatkozó 35. § (2a) bekezdése alapján az ajánlatban vagy több szakaszból álló eljárásban a részvételi jelentkezésben csatolni kell a (2) bekezdés szerinti meghatalmazást tartalmazó okiratot. A meghatalmazásnak ki kell terjednie arra, hogy a közös ajánlattevők vagy[…]

Figyelmébe ajánljuk

Migrálva lesznek-e a korábbi eljárások adatai az EKR-ben, vagy újra fel kell vinni azokat a felolvasólap-template-eket, melyeket már kialakítottunk?

,
Tovább a teljes cikkhez

Kell-e kezelni bármilyen módon az elektronikus közbeszerzést a közbeszerzési szabályzatban, és ha igen, akkor milyen mélységben, mit kell tartalmaznia, miről kell szólnia a kiegészítésnek? Mi javasolt e körben?

Tovább a teljes cikkhez

Több olyan jogesetet is látok, ahol az ajánlatkérő az eredményről szóló tájékoztatót nem tette közzé. Amennyiben a tájékoztató közzétételre kerül, de a KBA-ban történő közzététel esetleg nem történik meg, akkor ez is legalább ilyen megítélés alá esik? Hogyan...

Tovább a teljes cikkhez

Ha a NEKSZT Kft. ügyfélszolgálatától kérdezek, hivatkozhatok a válaszra az eljárásban?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére