Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Cégnévváltozás kezelése az eljárás folyamatában

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. június 16. (Közbeszerzési Levelek 255. szám, 4713. kérdés)

Olvasói kérdés Hogyan lehetséges az, hogy érkezik egy ajánlat Kovács Bt.-től, majd felhívja az ajánlatkérő hiánypótlásra, ezt követően Takács Bt.-t hirdeti ki nyertesnek? Utólag látható, hogy névváltozás történt a cégnél az ajánlattétel alatt. Nem aggályos ez?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]és így meg tudja állapítani a változás, jelen esetben a névváltozás tényét, így megítélésünk szerint a működés nem aggályos, a végbement változásbejegyzési eljárást követi."Az ajánlattétel során ma már van arra lehetőség, hogy az ajánlattevő az alapadatait változtassa, majd frissítés keretében mindez az ajánlatban is megjelenjen. Ettől függetlenül véleményünk szerint mindezt szükséges jelezni, nem pedig egyszerűen önkéntes hiánypótlás keretében változtatni annak érdekében, hogy maga az ajánlatkérő tisztában legyen a változás tartalmával, hiszen az ajánlattételi időszakban már szembesült azzal, hogy változásbejegyzés van folyamatban. Ha azonban nem az ajánlattételi időszak alatt történt a változásbejegyzés kezdeményezése és maga a változás, úgy az ajánlatkérő erre semmilyen módon nem számít. Ettől még ezt a helyzetet is lehet kezelni, azonban a változtatáshoz hiánypótlási felhívás közzétételére van szükség. Ennek hiányában az ajánlattevő nem fogja tudni módosítani az adatokat. Amennyiben a változás akkor következik be, amikor az ajánlatkérő saját döntéshozatali folyamata tart, és éppen közzéteszi az összegezést, melyben még a korábbi adatok jelennek meg, de az EKR már tartalmazza a megfelelő adatokat, abban az esetben ezt már nincs lehetőség beépíteni az ajánlatba, de az összegezésben már az új információ jelenik meg. Nem azonos módon jut tehát az információhoz az ajánlatkérő.[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mit tehetünk akkor, ha a KD nem továbbítja a bírósághoz a határozata elleni jogorvoslati kérelmet?

Tovább a teljes cikkhez

Ha egy adott építési kivitelezési munka ún. közbeszerzés-köteles, az építtetőnek, illetve a beruházásban részt vevő más személyeknek van-e valamilyen adatszolgáltatási (bejelentési) kötelezettségük, és ha igen, mely hatóság, szervezet felé?

Tovább a teljes cikkhez

Szubalvállalkozó bevonása esetén van-e az ajánlattevőnek bejelentési és nyilatkozattételi kötelezettsége az ajánlatkérő felé?

Tovább a teljes cikkhez

10 százalék feletti alvállalkozó minősítése megtörténhet, de ez az alvállalkozó bevonhat még alvállalkozót? Őt is be kell jelenteni előre?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére