Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott engedélyköteles építési beruházás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 162/2004. Korm. rendelet alkalmazása vízjogi engedélyt nem igénylő, valamint meglévő műtárgyat érintő építési munkák esetében

Kérdés: Jellemzően vízjogi engedélyt nem igénylő építési munkákra (például engedéllyel rendelkező létesítmény rekonstrukciója), melyek elérik a közbeszerzési értékhatárt, hogyan vonatkozik a 162/2004. Korm. rendelet? És ha egy projektben új - vízjogiengedély-köteles és meglévő - műtárgy rekonstrukciójára pályázunk, melyek összesen az egybeszámítás miatt elérik a közbeszerzési értékhatárt, hogyan vonatkozik a munkákra a kormányrendelet?
Részlet a válaszból: […]jogszabályban meghatározott kivitelezési dokumentáció az engedélyezési dokumentációval együtt elkészült, vagy kivitelezése és a külön jogszabályban meghatározott kivitelezési tervdokumentáció készítése együtt; - új építmény, illetve ezek együttesének kivitelezése, ha a külön jogszabályban meghatározott kivitelezési dokumentáció az engedélyezési dokumentációval együtt elkészült, vagy kivitelezése és a külön jogszabályban meghatározott kivitelezési tervdokumentáció készítése együtt; - az ajánlatkérő által meghatározott követelményeknek megfelelő építmény kivitelezése, ha a külön jogszabályban meghatározott kivitelezési dokumentáció az engedélyezési dokumentációval együtt elkészült. A Kbt. 25. §-a szerint az építési beruházás olyan visszterhes szerződés, amelynek tárgya a következő valamelyik munka megrendelése (és átvétele) az ajánlatkérő részéről: - az 1. mellékletben felsorolt tevékenységek egyikéhez kapcsolódó munka kivitelezése, vagy kivitelezése és külön jogszabályban meghatározott tervezése együtt; - építmény kivitelezése, vagy kivitelezése és külön jogszabályban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2439