Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott írásbeli összegzés módosítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Az írásbeli összegzés módosításának határideje

Kérdés: Mi a teendő akkor, ha eltelt a 20 nap, és az ajánlatkérő észleli, hogy mégis érvénytelen a nyertes ajánlattevő ajánlata?
Részlet a válaszból: […]állítható helyre, a szerződést azonnali hatállyal felmondani, ha az eredmény megküldését követően észleli, hogy az eredmény (eredménytelenség) jogszabálysértő volt és a módosítás a jogszabálysértést orvosolja. Ha a módosítás során az ajánlatkérő a részvételi jelentkezés érvénytelenségéről szóló tájékoztatást visszavonja, új ajánlattételi határidő kitűzésével jogosult a részvételre jelentkezőnek ajánlattételi felhívást küldeni. Az ajánlatkérő a módosított írásbeli összegezést köteles haladéktalanul, egy­idejűleg az összes ajánlattevőnek megküldeni.Az ajánlatkérőnek ebben a helyzetben nincs más lehetősége, mint a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulni. Erre egy érdekes példa a D.125/2021. számú döntés, amely esetben az ajánlatkérőnek az ajánlatok bírálata és értékelése körében hozott döntését követően derült ki, hogy a gazdasági szereplő ajánlata az általa közölt ajánlati áron feltételezhetően nem lesz teljesíthető. Az ajánlatkérő a Kbt. 72. § (1) bekezdése alkalmazásával indokolást kért az érintett gazdasági szereplőtől, amelyről utóbb kiderült, hogy az indokolás ajánlati ár alátámasztására nem alkalmas.Az ügy különösen azért érdekes, mert a gazdasági szereplő az ajánlatát visszavonta, amelyről értesítette az ajánlatkérőt is. Ebben az esetben a Döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő megsértette[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4704