Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alvállalkozói szolgáltatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tenderkiírás alvállalkozói szolgáltatás igénybevételére

Kérdés: A helyi (100 százalékos önkormányzati tulajdonú) városgazdálkodási kft. köteles-e közbeszerzést kiírni az éves hóeltakarítási, síkosságmentesítési munkák során alvállalkozói szolgáltatás igénybevételére?
Részlet a válaszból: […]csak az önkormányzat tevékenységéhez szorosan kötődő beszerzései tekintetében kötelezett közbeszerzésre. Az adott bekezdés c) pontja értelmében az országos kisebbségi önkormányzat, az országos kisebbségi önkormányzati költségvetési szerv, a d) pontja értelmében a helyi önkormányzat, kisebbségi települési önkormányzata, a helyi kisebbségi önkormányzat, a települési önkormányzatok társulása, a helyi önkormányzati költségvetési szerv, a helyi kisebbségi önkormányzati költségvetési szerv stb. az, mely az i) pont szerint meghatározó befolyást gyakorolhat a kft. felett, így saját beszerzéseire közbeszerzési eljárást köteles lefolytatni. Amennyiben az önkormányzat közbeszerzés útján választotta ki a városgazdálkodási kft.-t, az alvállalkozók igénybevételére vonatkozóan is kellett, hogy megegyezés szülessen. Ha ez nem így történt, és nem közbeszerzés útján választották ki a kft.-t, a megoldás nem a kft. által az alvállalkozók kiválasztása, hanem a szerződés módosítása, illetőleg új pályázat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 418
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,