Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott idegen nyelvű tanúsítvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Idegen nyelvű dokumentum kezelése az EKR-ben

Kérdés: Mi a teendő, illetve az eljárásrend akkor, ha az űrlapon olyan tartalom szerepel, ami nem értelmezhető az ajánlattevő letelepedése szerinti ország szabályai alapján? Például a változásbejegyzéssel kapcsolatos kérdés. Mivel nem pont ez az elnevezés irányadó más országban, hogyan tudom ezt felelős fordításnak tekinteni? Én tudom, hogy másként fordítanám, van is róla nyilatkozatom idegen nyelven, mégis úgy látom, hogy olyan űrlapot kell kitöltenem, aminek a tartalmáról nem szeretnék nyilatkozni.
Részlet a válaszból: […]űrlap alapjául szolgáló nyilatkozatnak tekintendő. Mivel valóban megtörténhet, hogy a kifejezések nem pontosan azonosak, emiatt az ajánlattevő önhibáján kívül nem a felelős fordítást nyújtja be az űrlap kitöltésével.A kormányrendelet 10. §-ának (2) bekezdése szerint amennyiben valamely nyilatkozatminta az EKR-ben elektronikus űrlapként a nyilatkozat megtételének nyelvén rendelkezésre áll, a nyilatkozatot az elektronikus űrlap kitöltése útján kell az ajánlat vagy részvételi jelentkezés részeként megtenni. Ha az adott nyilatkozatra az EKR-ben elektronikus űrlap áll rendelkezésre, azt akkor is ki kell tölteni, ha az ajánlatkérő az adott nyilatkozat más nyelven történő benyújtását is lehetővé teszi az ajánlatban vagy részvételi jelentkezésben, és az ajánlattevő vagy részvételre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. június 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4185

2. találat: Idegen nyelvű tanúsítványok elfogadása

Kérdés: Jogszerű-e az eljárás akkor, hogyha csak a kiegészítő tájékoztatás során derül ki, hogy a tanúsítványokat, ha azok idegen nyelvűek, kizárólag hivatalos fordítóiroda által lefordítva fogadják el (addig csak annyit kértek, hogy csatolják az ajánlattevők)?
Részlet a válaszból: […]elsősorban azért, mert a rendelkezésre álló időszak alatt nem lehetne lefordíttatni a tanúsítványt, hanem arra az esetre gondolva, amikor a kiegészítő tájékoztatás megadására rendelkezésre álló időszak végén derül mindez ki, kényszerhelyzetbe hozva az ajánlattevőket, s esélyegyenlőtlenséget teremtve az eljárásban, holott a közbeszerzési eljárásban - a Kbt. alapelveivel összhangban - az ajánlatkérőnek esélyegyenlőséget és egyenlő bánásmódot kell garantálnia az ajánlattevők számára [Kbt. 1. §-ának (2) bekezdése]. A kérdés kapcsán felhívjuk a figyelmet a Kbt. 56. §-ának (3) bekezdésére, amelynek értelmében a kiegészítő tájékoztatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 628
Kapcsolódó tárgyszavak: