Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott közműszolgáltatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Egybeszámítás eltérő rezsimbe tartozó beszerzéseknél

Kérdés: Figyelemmel az egybeszámítási szabályokra, hogyan jár el az ajánlatkérő jogszerűen, ha az év folyamán több építési beruházást valósít meg, amelyek közül némelyik meghaladja, némelyik nem éri el az építési beruházásokra vonatkozó nemzeti értékhatárt? Mely beszerzéseket kell egybeszámítani az építési beruházások esetén, figyelemmel a fentiekre és az éves összesített közbeszerzési tervre is?
Részlet a válaszból: […]szükséges annak megállapítása, hogy az egyes építési beruházások egy éven belül történnek-e, azaz a szerződés megkötése egy évben történik-e, avagy sem. Ha igen, akkor a következő lépés annak megállapítása, hogy egy szerződéses partner is képes lenne-e teljesíteni a beruházást. Ebben a helyzetben nem mindegy, hogy erőművet építünk, vagy talajszelvény-vizsgálatot kívánunk végeztetni. Elviekben elképzelhető, hogy egy ajánlattevő is képes lenne teljesíteni a feladatot, ebben az esetben bizony az ajánlattevő feladata annak megállapítása, hogy ennek mennyi a valószínűsége. A kockázat vállalása gyakori ebben az esetben, mégis bármilyen következtetésre is jut az ajánlatkérő, érdemes döntését szakvéleménnyel, illetve a Közbeszerzési Bizottság (vagy egyéb közbeszerzési szabályzatában ennek megfelelő szakmai grémium) döntésével alátámasztani. Azaz közbeszerzési gyakorlata ennek megfelelően kell, hogy dokumentálva legyen, amennyiben a Kbt. megkerülése okán jogorvoslati eljárásban kellene bizonyítania jóhiszeműségét. A harmadik, konjunktív feltétel, hasonlóan az egy szerződésben történő beszerzési feltételhez, többféleképpen értelmezhető. Az azonos rendeltetésű,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1368
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Közműszolgáltatást végző önkormányzat beszerzésének rendje

Kérdés: Ha egy önkormányzati tulajdonú közműszolgáltató helyett a tulajdonos önkormányzat végzi a közbeszerzést, akkor a normál vagy a különös eljárás rendje szerint jár el?
Részlet a válaszból: […]közszolgáltatásnak minősülő - tevékenységnek. Amennyiben nem, akkor az önkormányzatnak az általános eljárásrend szerint kell a közbeszerzési eljárást lefolytatnia. Amennyiben igen - azaz ivóvízzel, energiával, közlekedéssel vagy postai szolgáltatással kapcsolatos tevékenységet jelent a közműszolgáltatás -, a továbbiakban azt kell vizsgálnia, hogy az adott közbeszerzés beszerzési tárgya milyen rendeltetésű, az az önkormányzat melyik tevékenységének ellátásához szükséges, esetleg vegyes jellegű, rendeltetésű-e. Ha ugyanis az adott közbeszerzési tárgy kizárólag a közszolgáltatásnak minősülő közműszolgáltatáshoz kapcsolódik, annak ellátásához szükséges, akkor az önkormányzatnak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1360
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Ajánlatkérői "szabadság" határai

Kérdés: A Közbeszerzési Levelek 1283. kérdése esetében valóban annyira nagy az ajánlatkérő szabadsága, mint ahogyan az a válaszból kitűnik?
Részlet a válaszból: […]évben milyen további beszerzések várhatóak, a 40. § (2) bekezdésének figyelembevételével alakítottuk ki azt az álláspontot, hogy "felfelé lehet rezsimet váltani, lefelé nem". Azaz a közbeszerzési törvény értelmezésében az ajánlatkérő előrelátására van bízva, hogy tervezése során akár felfelé tervez, és ennek megfelelően közösségi rezsimben bonyolít, vagy például előzetes évi adatai alapján nemzeti eljárást folytat le, és vállalja a kockázatát akár az esetleges túllépésnek is. A szabadság abból a szempontból van meg, hogy olyan közel van egymáshoz a nemzeti és[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. május 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1329
Kapcsolódó tárgyszavak: ,