Keresés eredménye

A találat a megadott alkalmazott eljárásrend tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Eljárás alkalmazott rezsim értékét meghaladó ajánlati ár esetén
Kérdés: Mi az eljárási szabály abban az esetben, ha egyszerű közbeszerzési eljárás során az ajánlattevő ajánlati ára meghaladja a nemzeti értékhatárt?
Részlet a válaszból: […]86. §-ának (3) bekezdése], továbbá - lehetetlen vagy túlzottan magas vagy alacsony mértékű, illetőleg kirívóan aránytalan kötelezettségvállalást tartalmaz [Kbt. 87. §-ának (3) bekezdése]. Lényeges, hogy amennyiben az ajánlat érvénytelen, az ajánlatkérőnek nem kell a bírálati szempont szerint az ajánlatot értékelnie [Kbt. 88. §-ának (5) bekezdése]. A kérdés szerinti ajánlat az előzőekben ismertetettek alapján érvénytelen, tekintettel arra, hogy az egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban szereplő feltételeknek. Ugyanis, ha az ajánlatkérő egyszerű eljárást ír ki, az ahhoz kapcsolódó ajánlati árat határozza (illetve határozhatja) meg, tehát érvényesen a felhívásban foglaltaknak meg nem felelő ajánlati ár nem tehető. Emiatt pedig a Kbt. 88. §-ának (5)[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 510
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,